Nyt historisk rådhusdrama: Mangeårig borgmester udvandrer fra budgetforhandlinger

Socialdemokratiet bliver for første gang i 96 år ikke en del af den kommende budgetaftale i Hvidovre.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først var det i København, at et historisk rådhusdrama udspillede sig, da overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) forlod forhandlingerne om en budgetaftale for kommunen efter store uenigheder om en skattelempelse.

Dermed blev socialdemokratierne med overborgmesteren i spidsen ikke en del af budgetaftalen for første gang i moderne tid.

Siden gentog historien sig på Frederiksberg, hvor Konservative også udvandrede og for første gang i 112 år ikke blev en del af budgetaftalen her.

Nu udspiller et helt nyt og historisk rådhusdrama sig så.

Vil ikke være med til at sætte skatten ned

Denne gang i Hvidovre, hvor den mangeårige tidligere socialdemokratiske borgmester Helle Adelborg (S) ikke vil være med til en skattelettelse i det kommende budget for kommunen.

- Vi er selv gået, fordi vi ikke vil være med til en skattenedsættelse. Vi vil have velfærd i stedet. Selvom der er lagt op til en lille skattenedsættelse, så kommer pengene til at mangle i kommunekassen i en tid, hvor energipriserne stiger, og vi får flere ældre. Det vil vi ikke være med til, siger Helle Adelborg til TV 2 Lorry.

Dermed bliver Socialdemokratiet ikke en del af den kommende budgetaftale.

Og ifølge Helle Adelborg er det sandsynligvis første gang nogensinde, at Socialdemokratiet ikke bliver en del af budgetaftalen.

Frem til det seneste kommunalvalg havde Socialdemokratiet siddet på magten i 96 år, hvor socialdemokraterne har været med i hver eneste budgetaftale, men det er altså slut nu.

Borgmester havde gerne set bred aftale

Og det ærgrer SF-borgmester Anders Wolf Andresen, der gerne havde set en bred aftale.

- Vi har haft et langt forløb, hvor jeg har inviteret alle partier med til forhandlingerne. I går aftes fortalte Socialdemokratiet så, at de ikke ville være med til en skattenedsættelse. Jeg tilbød, at de fortsat kunne være med i budgetaftalen, men at de kunne så uden for aftalen om skatten. Det ville de ikke, siger Anders Wolf Andresen til TV 2 Lorry.

- Det er sådan, at vi har en favorabel ordning med staten, hvor vi bliver kompenseret for det, der svarer til 90 procent af skattelettelsen. Dermed kommer det nærmest ikke til at betyde noget. Samtidig må vi bruge flere penge på velfærd, og det er vigtigt, at vi bruger alt det, v i må bruge på velfærd op til regeringens serviceloft, siger den nuværende borgmester til TV 2 Lorry.

Anders Wolf Andresen regner med, at Hvidovre kan præsentere en færdig budgetaftale mandag aften.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Soho House Copenhagen

Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds

Vis mere