Aflyst mega-event går konkurs: Publikums penge i klemme

Frustrerede billetkøbere har intet hørt. Nu meddeler Copenhagen Winter Games, at man har indgivet konkursbegæring.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I weekenden skulle flere hundrede tons sne have prydet B&W-hallerne på Refshaleøen til Copenhagen Winter Games. Men blot halvanden uge før det store event skulle løbe af stablen, aflyste Copenhagen Winter Games. 

Fra arrangørerne lød det, at aflysningen skyldtes et dårligt billetsalg.

Siden har de mange billetkøbere forgæves forsøgt at få deres penge retur for det aflyste arrangement. På Facebooksiden 'Copenhagen Winter Games' skrev arrangøreren selv den 25. oktober, at man var i gang med at finde ud af, hvad der skulle ske, og at man ville vende tilbage i starten af næste uge. 

Stilhed fra arrangør

Men flere billetkøbere, som TV 2 Lorry har været i kontakt med, havde tidligere i dag stadig ikke hørt noget fra Copenhagen Winter Games. Men kort før publicering af denne artikel skrev Copenhagen Winter Games på Facebook, at de er kede af at aflyse, og sagen nu er overdraget til en advokat. 

Natalie Ostenfeldt Jesperen er en af dem, der har købt en partoutbillet til 895 kroner.

- Det er sindssygt mange penge for mig, som er studerende. Jeg håber virkelig på, at jeg får mine penge igen, men tror det ærlig talt ikke. 

Lasse Eilenberger har også efterspurgt en refundering, men heller intet hørt. Torsdag forsøgte han endda at sende en anmodning på mobile pay til arrangøreren.

- Det var da et forsøg værd. Det ville være rart, hvis de ville melde ud, om man får sine penge eller ej. Det er ikke i orden bare at ignorere os. 

Anmodningen blev nogle timer senere afvist. 

Indgivet konkursbegæring

Torsdag har TV 2 Lorry fået fat på direktør i Copenhagen Winter Games, Michael Fugmann, der meddeler, at der er indgivet en konkursbegæring. 

- Desværre var der nogle udfordringer likviditetsmæssigt. Dem talte vi med vores medarrangører om at få løst, men det endte desværre med ikke at kunne løses.

Michael Fugmann vil ikke komme nærmere ind på, hvad de konkrete likviditetsudfordringer var. Han holder fast i, at eventet aflyses på grund af manglende billetsalg.

Flere steder meldte Copenhagen Winter Games ud, at partoutbilletterne næsten var udsolgt. Men direktøren mener, at det afhang af dagsbilletterne, som der ikke var solgt nok af. 

- Det er korrekt, at hvis vi havde haft mere billetsalg, havde vi ikke skullet aflyse, siger Michael Fugmann til TV 2 Lorry. 

Da der nu er indgivet konkursbegæring, vil direktøren ikke komme nærmere ind på det præcise antal solgte billetter.

- Sagen er nu overdraget til en uvildig advokat, og vi afventer en afgørelse. 

Lover billetkøbere svar

De mange billetkøbere får svar fra Copenhagen Winter Games snarest, lover direktøren.

- Vi har fået rigtig, rigtig mange henvendelser - og vi kan simpelthen ikke nå at svare. Vores første prioritet har været at finde ud af, om vi kunne give dem (billetkøberne red.) penge tilbage samt at finde et svar på, hvad de skulle gøre, siger han og fortsætter: 

- Vi har sat os ned nu, og vi vil prøve at besvare alle mails og facebookhenvendelser. Men det kommer til at tage tid. Vi vil svare over de næste par døgn.

Direktøren kan endnu ikke give et klart svar på, om billetkøberne får deres penge retur. 

- Der er kun gået en uge, og vi afventer en konklusion på redegørelsen. 

Michael Fugmann understreger, at han også er utrolig ked af situationen. 

- Vi var tvunget til at aflyse, hvilket er det værste, vi kunne forestille os, og det sidste, som vi havde lyst til. Vi er mange, som har arbejdet i lang tid på dette projekt uden at få løn, fordi vi brændte for det. 

Det kan være svært at få sine penge igen for det aflyste arrangement, nu hvor der er indgivet konkursbegæring, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk. Det kan du læse mere om her. 

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Skraldemand i arbejde ny

Skraldemænd er på arbejde igen - men forhandlingerne er ikke slut

trafik kø

For 10 år siden kæmpede borgmestre mod betalingsringen – sådan forholder de sig til roadpricing i dag

Irma genstand Museum

Kan du undvære dit Irma-net?
Museum efterlyser Irma-genstande med en personlig historie

Vis mere
Politi skud nørrebro december

Tiltale: Bandedrab i København blev forberedt i ti dage

20061028-153449-4-3543x2395ma

Derfor har vi stadig sommertid

Vis mere