Blomsterhandlers bredside til Paludan: Mere kærlighed skader ikke

Blomsterhandleren Iman Hassan er dybt ulykkelig over begivenhederne på Nørrebro og håber på mere forståelse.

Hun er født i Libanon. Hun er vokset op i Esbjerg, men har i de sidste 25 år boet i København. Hun er muslim, men hendes 14-årige søn går i en katolsk skole - og hun er godt og grundigt ked af de problemer, der opstod søndag på Nørrebro, da Rasmus Paludan demonstrerede og efterfølgende blev angrebet af unge, aggressive aktivister.

Og da der i dag skulle være fredsfest på Nørrebro havde Iman Hassan, som driver blomsterbutikken Den Franske Anemone på Fælledvej ikke mulighed for at deltage. I stedet leverede hun gratis blomster til festen, og da TV 2 Lorry i den anledning kom forbi hendes butik, affyrede hun spontant en bredside mod den islamfjendske Rasmus Paludan og hans demonstrationer.

- Velkommen på Nørrebro. Her lever vi sammen og har det godt sammen. Om jeg bærer tørklæde eller ikke bærer tørklæde - det er ligemeget. Det er mig, der pynter Sankt Johannes kirke, når det er jul. Det er mig, der pynter Hellig Kors Kirke, når det er påske. Og lidt respekt for religioner - det skader ikke, sagde hun.

Og så henvendte hun sig direkte til kameraet.

- Hvis du tror, vi ikke er velfungerende menesker, så vil jeg sige at jeg betaler høj skat, og at jeg har en velfungerende butik. Jeg tror, at jeg betaler højere skat end du gør. Og lidt mere kærlighed - det ville ikke skade.

quote Lidt mere kærlighed - det ville ikke skade

Iman Hassan, blomsterhandler

Iman Hassan fortæller til TV 2 Lorry, at hun har drevet sin blomsterbutik i tre år. Hun er født i Libanon og kom til Danmark som barn.

- Jeg siger til mine venner, at jeg ikke er 100 procent dansk, for jeg har min egen kultur med mig, og jeg kommer fra et smukt lille land. Men jeg er superglad foir at bo i Danmark. Det er trygt for mig og min søn. Og det her gør ondt i hjertet, forklarer hun.

Iman Hassan er ikke kun kritisk over for Rasmus Paludan. Hun har heller ikke meget til overs for bøllerne, der overtog dagsordenen efter Paludans demonstration søndag.

- Jeg kan da godt forstå, at det kan være svært at kontrollere følelserne. men vi må være klogere. Vi ved, at han gerne vil have opmærksomhed, men den her reaktion går ud over os. I stedet skal vi vise ham, at vi holder hinanden i hånden og danser folkedans - så gider han nok ikke demonstrere, siger hun med et stille grin.

Imam Hassans søn er 14 år og går på en katolsk skole. Selv om han er muslim.

- Jeg vil have, at han skal blive klogere - at han skal være nysgerrig, og han skal vide, hvad det er at bo i et kristent land. I mine øjne er religion kærlighed, siger hun og tilføjer:

-Jeg synes, det er så synd, at der skal bruges så mange penge på Rasmus Paludan, når vi samtidig sparer penge på sygeplejersker og andre vigtige steder.

 

Nørrebro blev søndag ramt af voldsomme uroligheder

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik