Gigantisk milliongave sikrer Papirøens nye vand-kulturhus

Nordea-fonden støtter det kommende vand-kulturhus på Papirøen med 300 millioner. Dermed er der nu fuld finansiering til det unikke vand-kulturhus.

Badeglade københavnere er nu endelig sikret et spritnyt vandmekka på Papirøen.

Det kommende vand-kulturhus vil rumme både udendørs havnebad og indendørs svømmehal, som er tegnet af blandt andre den berømte japanske arkitekt Kengo Kuma.

I marts 2018 afsatte Københavns Kommune midler til opførelsen af Papirøens kommende vand-kulturhus, som skulle erstatte Copenhagen Street Food, der er rykket til Refshaleøen og nu hedder ’Reffen’.

Opførelsen af vand-kulturhuset har imidlertid været forudsat af, at der kunne opnås støtte fra private fonde på 300 millioner kroner.

Det er nu sket, idet Nordea-fonden sikrer vand-kulturhusets fulde finansiering.

- Papirøen skal også fremover være et af Københavns folkelige samlingssteder. Med Nordea-fondens støtte kan vi nu opføre Kengo Kuma & Cornelius Vöges enestående vand-kulturhus, så Papirøen også fremover vil være et helt unikt og åbent sted for alle københavnere og byens gæster. Det synes jeg er fantastisk, siger Københavns overborgmester Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Vand-kulturhus i verdensklasse

Bestyrelsesformand for Nordea-fonden, Peter Schütze, siger, at man fra fondens side ”er glade for at kunne medvirke til at realisere visionen om at opføre et vand-kulturhus i verdensklasse.”

 
 
Foto: Kengo Kuma / Cornelius Vöge

- Det har potentiale til at blive et vartegn for København og en nyskabende ramme for byens borgere og foreninger. Kort sagt: et hus fuld af gode liv baseret på aktivitet og fællesskab, siger Peter Schütze i pressemeddelelsen.

I december måned 2017 blev vinderen af arkitektkonkurrencen offentliggjort, som blev japanske Kengo Kuma & Associates og den danske partner Cornelius Vöge.

Ventes færdigt i 2021

Den samlede udvikling af Papirøen blev påbegyndt i starten af 2018 og ventes færdig i slutningen af 2021, hvor også byggeriet af det nye vand-kulturhus forventes at være afsluttet.  

Arkitektkonkurrencen omhandlede forslag på et op til 5.000 kvadratmeter nyt vand-kulturhus med svømme- og foreningsfaciliteter, en promenade og et havnebad på Papirøen.

 
 
Foto: Kengo Kuma & Associates / Cornelius Vöge

Vand-kulturhusets realisering fejres den 20. juni 2018, hvor arkitekten Kengo Kuma kommer til Danmark og afholder en forelæsning for studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) fra klokken 11-12.

Her vil Kengo Kuma og Yuki Ikeguchi, partner i Kengo Kuma & Associates, fortælle om visionerne bag det unikke vand-kulturhus.

 
 
Foto: Kengo Kuma / Cornelius Vöge
Japanske Kengo Kuma vandt arkitektkonkurrencen, da hans tegnestues projekt på en original måde kombinerer vand-kulturhus, foreningsfaciliteter og havnebad.
Japanske Kengo Kuma vandt arkitektkonkurrencen, da hans tegnestues projekt på en original måde kombinerer vand-kulturhus, foreningsfaciliteter og havnebad.
Foto: Pressefoto - Københavns Kommune
 
 
Foto: Kengo Kuma / Cornelius Vöge

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik