Unik svømmehal erstatter Papirøen: Se tegningerne her

En unik svømmehal skal erstatte de gamle haller på Papirøen, der i de seneste tre år har lagt lokaler til Copenhagen Street Food.

Det er ikke mere end få dage siden, at man har afholdt lukningsfest på Papirøen, hvor madmarkedet Copenhagen Street Food i de seneste 3,5 år har tilbudt lækkerier fra hele verden. 

Men allerede nu har man offentliggjort de gamle hallers efterløser. 

Vinderen af Københavns Kommunes internationale arkitektkonkurrence blev ikke den verdenskendte, danske arkitekt Bjarke Ingels.

Han blev nemlig overgået i finalen af den japanske tegnestue Kengo Kuma & Associates, der sammen med Cornelius Vöge Atelier for Arkitekter og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma har givet et særpræget bud på, hvad der skal ligge på stedet i slutningen af 2021.

De har tegnet det fremtidige vand-kulturhus, som skal rumme både udendørs havnebad, indendørs svømmehal med udsigt og foreningsfaciliteter. 

Det er tegnestuen COBE, som sidste år lavede masterplanen for området, der skal bestå af en bred promenade med trapper, husbåde, badebroer og grønne byrum.

 
 
Foto: Kengo Kuma / Cornelius Vöge

Borgere ønskede svømmehal

Også københavnerne selv har bidraget til planerne i foråret 2015. Her kom der 160 forslag til projektet - herunder etableringen af nye svømmefaciliteter. 

Det er en dommerkomité bestående af overborgmester Frank Jensen, kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, bestyrelsesformand for Nordea-fonden Mogens Hugo samt fagdommerne Lars Steffensen og Reiulf Ramstad, som endeligt har besluttet, at japanernes bygning skal realiseres.

 - Den her svømmehal skal give plads til børn, ældre og voksne, som kan svømme, men det er også et sted, hvor man kan få nogle følelsesmæssige oplevelser, siger en glad Frank Jensen torsdag til TV 2 Lorry.

- Den her arkitektur løfter niveauet for kommunale svømmehaller ikke bare i Danmark men også internationalt. Vi kommer til at sætte helt nye standarder, forklarer han videre. 

 
 
Foto: Kengo Kuma / Cornelius Vöge

Midlertidigt madmarked blev verdenskendt

Copenhagen Street Food har siden åbningen i 2014 været et midlertidigt projekt, da grunden allerede dengang var solgt til selskabet CØ P/S, der er et konsortium bestående af Unionkul Holding, Nordkranen og Danica ejendomme.

Madmarkedet er dog blevet historien om den grimme ælling blandt de smukke svaner fra Skuespilhuset og Amalienborg, da man er vokset fra 10 boder ved åbningen til 39 i 2017. 

Intet mindre end halvanden million gæster tog turen forbi Papirøen for at spise burger, falafel, wok, spaghetti, pitabrød, og hvad der ellers er blevet tilbudt på stedet, både i 2016 og i 2017, hvilket har gjort stedet til en større turistattraktion end Københavns Zoo. 

Den engelske avis The Independent har kåret stedet til et af Europas ti bedste madmarkeder. Der har både været tale om at lave et lignende koncept længere nede af kajen, ligesom flere stadholdere har lagt billet ind på Boltens Gård nær Kongens Nytorv. 

 
 
Foto: Kengo Kuma / Cornelius Vöge
 
 
Foto: Kengo Kuma / Cornelius Vöge

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik