K og LA trækker sig: For få penge til de handicappede

Aftale om nyt budget for Københavns Kommune kan falde på plads onsdag aften.

For få penge til socialområdet får nu Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance til at forlade budgetforhandlingerne på Københavns Rådhus.

Gruppeformand for Det Konservative Folkeparti, Jakob Næsager, siger således til TV 2 Lorry tirsdag aften, at partiet ikke synes, at social- og handicapområdet er prioriteret tilstrækkeligt højt. 

- Vi har historisk mange penge i kommunen, og med den aftale der er lavet mellem KL og regeringen har vi endnu flere penge. Alligevel ser opsvinget ud til at være gået børn og voksne med handicap i København forbi, siger Jakob Næsager til TV 2 Lorry.

LA: Børnefamilier må bøde

Senere på aftenen kunne Heidi Wang (LA) i en pressemeddelelse oplyse, at Liberal Alliance også forlader forhandlingerne. Det sker blandt andet, fordi aftalen lægger op til, at det bliver dyrere at være børnefamilie, siger hun til TV 2 Lorry onsdag formiddag. 

- Vi kan ikke acceptere at man vil forhøje forældrebetaling til dagtilbud, og så vil man kradse flere penge ind på parkeringslicenser, siger Heidi Wang.

Hun oplyser, at dem, der eksempelvis betaler 800 kroner fremover skal betale 4000 for en såkaldt beboerlicens. Pengene skal ifølge Heidi Wang gå til klimatiltag.

- Det er jeg ikke imod, men de projekter har i forvejen fået mange ressourcer. Man burde i stedet have bruge de penge på handicappede, siger Heidi Wang.

Aftale på vej

TV 2 Lorry konfronterede tirsdag aften socialborgmester Mia Nyegaard (RV) med Det Konservative Folkepartis udsagn om, at der ikke var tilstrækkelige midler til de handicappede. Hun svarede:

- Jeg skal i hvert fald ind og kæmpe for flere penge til de her socialområde nu, sagde Mia Nyegaard. 

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger kan budgettet for 2020 meget vel falde på plads onsdag aften. 

TV 2 Lorry har været i kontakt med Lars Weiss, medlem af Økonomiudvalget for Socialdemokratiet, men han vil ikke forholde sig til Liberal Alliance og Det Konservative Folkepartis kritik af for få midler til socialområdet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik