Kim Larsens familie siger nej tak til mindeplads på Christianshavn

Den afdøde musiker ønskede ikke at få opkaldt en plads efter sig, oplyser familien.

Forslaget fra Københavns Kommunes vejnavnenævn om at opkalde en plads på Christianshavn efter Kim Larsen er skudt til hjørne, allerede inden det er blevet behandlet.

Det fortæller Jakob Næsager, gruppeformand for De Konservative i Københavns Borgerrepræsentation og medlem af Teknik- og Miljøudvalget, til TV 2 Lorry. 

- Familien har oplyst i en mail til Teknik- og Miljøudvalget, at de ikke bakker om at opkalde en plads efter Kim Larsen, siger Jakob Næsager.

quote Kim Larsen var absolut heller ikke selv interesseret i en mindeplads. Hverken på Christianshavn eller andre steder. Og hverken nu eller senere.

Kim Larsens mangeårige manager, Jørn Jeppesen, i en mail til Teknik- og Miljøudvalget

Årsagen skulle være at den afdøde musiker ikke ønskede at få opkaldt en plads efter sig. Det fremgår dog ikke i mailen, om familien er interesseret i, at man for eksempel opkalder Lille Langebro efter Kim Larsen, som det tidligere har været på tale, oplyser Næsager.

TV 2 Lorry har også været i kontakt med Lars Weiss (S), der sidder i Vejnavnenævnet og Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Han bekræfter, at Kim Larsens mangeårige manager, Jørn Jeppesen, har sendt en mail til Teknik- og Miljøudvalget med familiens ønsker.  

I et skrifteligt svar til TV 2 Lorry skriver Jørn Jeppesen, at han og familien ikke har yderligere udtalelser.

- Det er vigtigt allerede nu at melde klart og tydeligt ud, at familien PÅ INGEN MÅDE er interesseret i en mindeplads. Kim Larsen var absolut heller ikke selv interesseret i en mindeplads. Hverken på Christianshavn eller andre steder. Og hverken nu eller senere, skriver Jørn Jeppesen om ordlyden i mailen til Teknik- og Miljøudvalget.

Ingenting skal opkaldes efter Kim Larsen

Lørdag lød det ellers, at Kim Larsen inden for en overskuelig fremtid kunne få en mindeplads på Christianshavn i København. Forslaget var en 750 kvadratmeter stor plads med græs, træer og buske på tæt på vandet ved gaderne Overgaden Oven Vandet og Ved Kanalen.

Den grønne plads har i dag ikke et navn, og forslaget om at navngive pladsen efter Kim Larsen skulle behandles på et møde i Vejnavnenævnet 23. september, fortalte Niels E. Bjerrum (S), der også sidder i Vejnavnenævnet til Ritzau.

 
 
Foto: Google maps

Da forslaget allerede har vist sig ikke at have familiens opbakning vil planerne blive drøftet i vejnavnenævnet mandag og konklusionen bliver som familien ønsker.  

- Nævnets serkretariat sender en venlig mail til familien, at vi respekterer deres ønsker og at planerne om at navngive en plads efter Kim Larsen hermed bliver skrinlagt, siger Lars Weiss.

Selvom planerne om en plads nu er droppet betyder det ikke at man arbejder videre med andre muligheder for at minde Kim Larsen i gadebilledet.

- Som jeg læser den her mail nu, så betyder det, at familien ikke ønsker at få opkaldt noget som helst efter Kim Larsen, siger Lars Weiss.

Den folkekære musiker døde som 72-årig den 30. september sidste år, og efterfølgende foreslog flere lokalpolitikere i København at opkalde en gade efter ham.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik