Kollega kritiserer borgmester i sag om utrygge idrætsanlæg

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde beskyldes for ikke at handle på problemerne med hærværk og utryghedskabende adfærd.

- Vi synes, at hun sidder på hænderne, og venter på, at vi andre rykker frem.

Sådan langer beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), ud efter sin kollega på kultur- og fritidsområdet, Franciska Rosenkilde (Å).

Kritikken kommer på baggrund af den utryghedsskabende adfærd fra grupper af børn og unge, som siden årsskiftet løbende har plaget flere københavnske idrætsanlæg.

Cecilia Lonning-Skovgaard mener, at Kultur- og Fritidsborgmesteren reagerer for langsomt og utilstrækkeligt i sagen, der blev omtalt tilbage i maj af flere medier.

Her stod flere trænere frem og fortalte, at deres børn og unge var bange og utrygge, og at man flere gange havde været nødt til at tilkalde politiet.

Det fik dengang DGI Storkøbenhavn til at rette kritik af Københavns Kommune, som har afskaffet halinspektørerne på byens idrætsfaciliteter, så de i stedet er overgået til at være bemandingsfri.

Cecilia Lonning Skovgaard (V) havde i dag ikke mulighed for at stille op til interview.
Cecilia Lonning Skovgaard (V) havde i dag ikke mulighed for at stille op til interview.
Foto: Asger Ladefoged - Ritzau Scanpix

Vil genindføre gammel ordning

Utrygheden har i sær været markant i Bellahøjhallerne ved Brønshøj, hvor trænere og børn fra den lokale håndboldklub Freja er blevet udsat for grove tilråb og chikane under deres træning fra grupper af unge.

Som konsekvens af de unges uro indsatte kommunen fra den 22. maj en midlertidig løsning med privat vagtpersonale i hallen fra om eftermiddagen til om aftenen, så håndboldklubbens børn og unge kunne få lov til at træne i fred og ro.

Cecilia Lonning-Skovgaard ser dog gerne, at man vender tilbage til den gamle ordning.

- Vi fremsætter forslag til at genindføre halinspektørerne på idrætsanlæg, der er udfordret af uro, hærværk og chikane. Ved at genindføre et fast personale i hallerne, kan vi genskabe trygheden og sikre, at de unge uromagere holder sig væk fra hallerne, siger beskæftigelses- og integrationsborgmesteren.

Sådan en løsning lader det til, at Franciska Rosenkilde er på linje med. Hun sagde til TV 2 Lorry i juni, at hun ikke ser anden udvej end at genindføre fast bemanding i en eller anden form de steder, hvor der er systematiske problemer.

Men det giver Cecilia Lonning-Skovggard ikke meget for.

- Det var først efter tøven, hun kom med den udmelding, og det tog hende flere måneder bare at få indsat en midlertidig ordning i Bellahøjhallen.

- Jeg må bare konstatere, at vi har spurgt nede i hendes forvaltning, og det er Venstre, der har bestilt et budgetnotat på det her forslag. Der er ikke blevet bestilt noget fra Alternativet, så det er ikke noget hun indtil nu har taget action på, siger Cecilia Lonning-Skovgaard, TV 2 Lorry.

I blandt andet Bellahøjhallerne har idrætsforeninger oplevet stigende utryghed, efter halinspektører er blevet afskediget af kommunen.
I blandt andet Bellahøjhallerne har idrætsforeninger oplevet stigende utryghed, efter halinspektører er blevet afskediget af kommunen.
Foto: Københavns Kommune

Besynderlig kritik

Franciska Rosenkilde har fredag ikke haft mulighed for at give interview til TV 2 Lorry, men siger i et skriftligt svar:

- Jeg tager udfordringerne med uro på nogle af de københavnske idrætsanlæg dybt alvorligt. Derfor har vi også allerede indført en vagtordning for at holde hærværk nede og øge trygheden, ligesom min forvaltning sideløbende arbejder på at finde holdbare langsigtede løsninger i dialog med lokale aktører, skriver Kultur- og Fritidsborgmesteren.

Hun undrer sig dog over kritikken fra Cecilia Lonning-Skovgaard.

- Det forekommer mig noget besynderligt, at Venstre før Alternativets tid selv har været med til at afskaffe halinspektørerne. Men det er da glædeligt, at Venstre nu vil være med til at øge trygheden på idrætsanlæggene. Jeg går selv til de kommende budgetforhandlinger med langsigtede løsningsforslag, der skal skabe mere tryghed. Jeg håber, at Venstre vil bakke op om dem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik