Nu er København officielt værter: Kan blive danmarkshistoriens største event

Copenhagen Pride er nu officielt værter for den næste WorldPride i 2021.

Efter en gigantisk parade og afslutningsceremoni på Times Square har New York nu officielt overdraget værtskabet for den næste WorldPride til Copenhagen Pride.

I år 2021 skal København og Malmø dele værtskabet for WorldPride, og det blev markeret, da repræsentanter fra Copenhagen Pride indtog scenen i den amerikanske millionby. 

Lars Henriksen, forperson for Copenhagen Pride, glæder sig til om to år.

- Nu håber vi, at de mange deltagere kommer til København og Malmø om to år for at skrive det næste kapitel i vores historie, siger Lars Henriksen i en pressemeddelelse. 

Kæmpe arrangement

Han røber, at der er udsigt til et gigantisk event med koncerter, kunstudstillinger, filmvisninger, en international konference, en Folkemødeinspireret demokratifestival med LGBTI+-rettigheder som omdrejningspunkt og endelig EuroGames – et sportsevent med rødder i LGBTI+-miljøet. 

Arrangørerne forventer, at 750.000 gæster vil deltage. 

- Det kan meget vel blive danmarkshistoriens største event. Med kombinationen af pride, sport og menneskerettigheder vil vi lave et event på tværs af Øresund, som kan være et trækplaster for både tilrejsende gæster og byens borgere, siger Lars Christian Østergreen, som er direktør for det sekretariat, der planlægger både WorldPride og EuroGames under titlen Copenhagen 2021.

Københavns Kommune bakker op

Lars Løkke Rasmussen (V) skrev som statsminister et støttebrev for projektet. Københavns overborgmester, Frank Jensen (A), bakker også op:

- I 1989 var jeg med til at presse på for det registrerede partnerskab, og tidligere på året fik Københavns Kommune som den første i landet en LGBTI+ politik. I København skal alle kunne være sig selv og elske den, de elsker. Jeg er stolt over, at WorldPride og EuroGames kommer til byen i 2021, og jeg ser frem til at byde de mange gæster velkommen i vores frisindede by, siger Frank Jensen i pressemeddelelsen.

WorldPride

  • Den første WorldPride blev afviklet i Rom i 2000.
  • Sidenhen har storbyer som Toronto, Madrid og New York været værtsbyer.
  • Arrangørerne bag WorldPride i Madrid estimerede, at man havde cirka to millioner gæster, Arrangørerne i New York har tidligere har meldt ud, at de forventede op imod fire millioner gæster. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik