Siden Wefood i 2016 slog dørene op til den første forretning på Amager har populariteten været overvældende - så overvældende, at man nu vil udvide med yderligere tre forretninger.
Den københavnske butikskæde forsøger at bekæmpe madspild ved at sælge varer, der ellers ville være blevet smidt ud.
Butikkerne findes på Amagerbrogade og på Nørrebrogade og har været en stor succes.
- For to år siden kunne man kede sig som frivillig her, men når du møder op på vagt nu, så knokler du. Der er virkelig meget at lave, siger frivillig Zane Burkevica.
Det er hjerteskærende
Hver evig eneste dag i Danmark smider vi tilsammen 2000 tons mad direkte ud i skraldespanden - til stor skade for klimaet og vores dårlige samvittighed og privatøkonomi.
- Når man ser disse mængder af mad som ellers ville være blevet smidt ud, er det jo helt hjerteskærende. Det rammer mig. Det er simpelthen så dumt bare at smide det ud. Til hvilket formål? siger Zane Burkevica.
Alene sidste år solgte man i de nuværende butikker 173,5 tons varer til de mange madspildsbekæmpende hovedstadskunder.
- Vi ser jo et stigende salg, og at danskerne er rigtig glade for butikkerne. Der er mange, der siger, hvorfor kommer der ikke en butik til min by. Den forretningsplan, vi havde lavet, havde vi godt nok lavet en lidt længere tidsfrist for at åbne nye butikker, så vi er glade og stolte over, at danskerne har taget så godt imod det, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.
Gode æbler til lav pris
Wefood drives udelukkende af frivillige og bekæmper madspild ved at sælge varer, som konventionelle supermarkeder ofte kasserer.
Det kunne eksempelvis være varer, som er forkert mærket eller som har fået brudt sin emballage.
Også mad, der har overskredet sin sidste salgsdato kan købes i forretningen - så længe det ikke er forbundet med sundhedsfare at indtage det.
- Det er perfekt, altså hvorfor ikke. Det er egentlig første gang, jeg er her, men det er godt, at man sparer penge, og at mad ikke går til spilde, siger kunden Else Hellsten, der har købt agurk og baby-spirer for tre kroner, da TV 2 Lorry besøger butikken.
En anden kunde, Kim Dalum, er enig:
- Jeg synes jo, man er en idiot, hvis man smider mad ud. Jeg kunne jo handle så mange andre steder, men man støtter et godt formål her, og så får jeg for næsten ingen penge lige så gode økologiske æbler her, som jeg gør ovre på den anden side af vejen, siger han.