Panda-anlæg i København Zoo tager form

Fredag blev syv store platantræer fra Tyskland løftet på plads med en kran i Københavns Zoos kommende pandaanlæg. Anlægget ventes færdigbygget til april.

Nu er der kun få måneder til, at to kinesiske kæmpepandaer gør deres entre i Zoologisk Have i København. 

Derfor skal alt nu gøres klar til pandaernes hjem, inden de nye og meget omtalte beboere flytter ind til april.

quote Vi har valgt denne type træ ud fra dets robusthed, så pandaerne kan klatre i dem, uden at træet tager skade.

Sine Villadsen, landskabsarkitekt hos Schønherr. 

Fredag nåede man en vigtig milepæl i projektet, da man begyndte på at hejse syv store platantræer på plads i anlægget med en kran. 

Det skriver HedeDanmark i en pressemeddelelse. 

- Vi er ved at hejse platantræer ind til det nye pandaanlæg. Det er nogle lidt større træer, så det kræver lidt større grej, end vi har på pladsen normalt, så det er en lidt speciel opgave vi har lagt henover weekenden, fortæller Jan Erland Hansen, projektleder hos HedeDanmark til TV 2 Lorry fredag. 

Træerne er leveret af Holdens Planteskole og vejer hver især fire ton.

De er gravet op i Tyskland med hver sin rodklump på 80 centimenter i højden og 180 centimeter i diameter. 

- Vi har valgt denne type træ ud fra dets robusthed, så pandaerne kan klatre i dem, uden at træet tager skade. En vigtig detalje er også, at denne trætype har en evne til hurtigt at lukke skader i barken, som jo er en risiko, når ens bofæller har klør, siger Sine Villadsen, landskabsarkitekt hos Schønherr.

Fredag blev syv store platantræer fra Tyskland løftet på plads med en kran i Københavns Zoo's kommende pandaanlæg.  

 

Træer giver vigtig rygdækning

Pandaer er mest trygge, når de kan finde rygdække og skygge. Så kan pandaerne sætte sig op af noget og holde øje med det, som er fremad. Og dette rum skal de nye træer altså være med til at skabe. 

Derfor er det vigtigt, at træerne i anlægget har en vis størrelse, allerede når bjørnene flytter ind. Planter og træer i pandaanlægget har derfor været reserveret tidligt i byggeprocessen.  

Platantræerne bliver kørt to ad gangen gennem Tyskland og ender i Zooligisk Have. Her sørger anlægsgartnere for, at de bliver hejst forsvarligt på plads og plantet, så deres rodnet kan få fat.

På sigt er det tanken, at pandaerne også skal have lov til at klatre i træerne, når de har sat sig fast om et par år. Herefter vil man pille beskyttelsen af træerne af, fortæller projektleder Jan Erland Hansen. 

- Når man graver et træ op for at plante det et nyt sted, kræver det, at vi under plantningen sikrer, at rodklumpen bliver holdt på plads, så rødderne kan få godt fat og ikke knækker, fordi træet svajer i hård blæst eller lignende, siger han. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik