Peter Lykke fik smadret sin bil: Politi frygter stenkast

Københavns Politi bekræfter nu, at det var en anmeldelse om stenkast, der onsdag aften førte til lukning af Øresundsbroen

Onsdag aften blev Øresundsmotorvejen spærret i flere timer på grund af 'et mistænkeligt forhold'.

Nu viser det sig, at Københavns Politi efterforskede en anmeldelse om et stenkast fra Tårnbyoverdækningen, som er en motorvejsbro, der går over Øresundsmotorvejen tæt ved Københavns Lufthavn.

Det bekræfter de overfor TV 2 Lorry.

- Vi får en anmeldelse om stenkast fra en motorvejsbro klokken 18.51, siger Riad Tolba, der er fungerende vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

Riad Tolba understreger, at efterforskningen fortsat er igang, og at det derfor er sparsomt, hvor mange oplysninger, politiet kan udlevere i sagen. 

TV 2 Lorry har været i kontakt med Peter Lykke, der blev ramt af det, der kan have været et stenkast onsdag aften. Dagen derpå er han fortsat chokeret over hændelsen.

- Jeg kører mod lufthavnen, som jeg har gjort så mange gange før, siger Peter Lykke, der er konsulent og bruger meget tid på motorvejene. 

Sådan ser hullet i soltaget ud, efter Peter Lykke blev ramt af en genstand på motorvejen
Sådan ser hullet i soltaget ud, efter Peter Lykke blev ramt af en genstand på motorvejen
Foto: Privatfoto

Siden det fatale stenkast fra en motorvejsbro ved Odense i august 2016 har han været særlig opmærksom på, om der skete noget bemærkelsesværdigt på de mange motorvejsbroer, han passerer i bil, fortæller han.

"Noget var, som det ikke plejede at være"

- Jeg tænker altid, at man skal kigge op - og det der skete ved Odense sidder stadigvæk i mig. Men denne gang var den god nok, siger Peter Lykke til TV 2 Lorry og fortsætter: 

- Jeg synes, at der er noget, som det ikke plejer at være. Jeg kan se, at der noget bevægelse. Instinktivt prøver jeg at skifte vognbane, og så lyder der et stort brag. Jeg troede først, at jeg var blevet påkørt bagfra, men så kunne jeg se, at der var et stort hul i soltaget, og at jeg havde glasskår overalt.

Han ringede til politiet, som efterfølgende bad om hans vidneforklaring. Her kunne han fortælle, at han så det, han tror er to personer, der stod på broen over ham.

- Så ser jeg nogen lave en bevægelse, som man kaster noget væk fra kroppen, siger Peter Lykke.

Politi: "Vi tager anmeldelsen meget alvorligt"

Hos Københavns Politi undersøger man fortsat sagen, men det er en svær opgave at løfte.

Sådan ser hullet i soltaget ud, efter Peter Lykke blev ramt af en genstand på motorvejen
Sådan ser hullet i soltaget ud, efter Peter Lykke blev ramt af en genstand på motorvejen
Foto: Privatfoto

- Vi tager den her anmeldelse meget alvorligt. Det var også derfor, vi i den forbindelse lukkede motorvejen af ved Tårnbyoverdækningen for at undersøge forholdet, siger Riad Tolba og tilføjer:

- Men vi kan endnu ikke konstatere, at der har været tale om et konkret stenkast. Der er ikke fundet noget, der kan pege direkte på, at der tale om stenkast. Derfor kan vi ikke bekræfte det med sikkerhed. 

Københavns Politi arbejder fortsat på efterforskningen i sagen. 

Peter: "Man tænker, at det ikke sker for en selv"

I dag sidder chokket fortsat i Peter, der har valgt at skrive om hændelsen på Facebook.

- Min oplevelse er, at jeg bare er så chokeret over, at det her stadigvæk sker. Man tænker, at det ikke sker for en selv, og at sandsynligheden er større for at vinde i lotto. 

- Mit mål med at skrive det på Facebook var egentlig at gøre folk opmærksomme på, at det her stadigvæk kan ske. At der stadigvæk er nogen derude, som gør det her, siger Peter Lykke.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik