Studerende bag ny aktion: Spinat mod ministerium

Gruppen Vrede Studerende har været på spil igen - denne gang har de aktioneret mod Uddannelsesministeriet

De har ikke givet op endnu, gruppen af Vrede Studerende, der arbejder for en bevarelse af SU-systemet. Regeringen planlægger at skære ned på den månedlige ydelse til de studerende for i stedet at lade dem låne resten, og det har ført til omfattende protester. Her til morgen møder ansatte i Uddannelsesministeriet op til en trappe, der er fyldt med 30 kilo spinat - og et skilt: "Du træder i spinaten Ulla"

Torsdag i sidste uge demonstrerede 30.000 studerende foran Christiansborg og perioden inden bød på aktioner og happenings. De studerende protesterer over besparelser på uddannelsesinstitutionerne - og mod de planlagte reduktioner af uddannelsesstøtten - SU.

 

-Lars Løkkes og Ulla Tørnæs’ nedskæringer på SU’en er et frontalangreb på unges mulighed for at tage en uddannelse uanset deres sociale og økonomiske baggrund. SU’en er i forvejen så lav, at det er umuligt at betale mad, husleje, tøj og andre basale fornødenheder. At skære endnu mere i SU’en er helt forrykt, hedder det i en pressemeddelelse fra Vrede Studerende, som tager ansvaret for morgenens spinataktion.

 

 

De studerende bebuder, at deres modstand vil fortsætte "indtil besparelserne trækkes tilbage".

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik