Oversigt

Seneste nyt

200 transporter om dagen: Nu starter udgravningen af Nordhavnstunnelen

Den næste fase af tilblivelsen af Nordhavnstunnelen går nu i gang, og det betyder betydeligt flere lastbilstransporter i området.

Den næste fase af det store infrastrukturprojekt betyder nemlig også flytningen af i omegnen af 500.000 kubikmeter jord.

Størstedelen skal flyttes væk fra byggepladsen for at gøre plads til selve tunnelbyggeriet, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. Udgravningen til tunnelen kommer til at foregå i hele 2024, og det er forventningen, at der skal køres med op til 200 daglige lastbiltransporter dagligt til og fra byggepladsen.

Det betyder samtidig både mere støv, mere trafik og mere mudder, lyder den kedelige prognose fra Vejdirektoratet.

- Det er rigtig meget sand og jord, vi skal have væk fra byggepladsen, og når udgravningen kommer op i kadence i løbet af foråret og sommeren, vil der forventeligt være op til 200 daglige lastbiltransporter fra Svanemøllehavnside og Nordhavn, siger Mette Stender, projektleder i Vejdirektoratet.

Nordhavnstunnelen bliver en 1,4 kilometer lang tunnel, som skal skabe mere direkte adgangsforhold til byudviklingsområderne i ydre og indre Nordhavn. Adgangen til havneaktiviteterne i området bliver også forbedret og en stor del af den tunge trafik vil blive flyttet væk fra det øvrige vejnet på Østerbro.

Vejdirektoratet anlægger Nordhavnstunnelen i samarbejde med Københavns Kommune og By & Havn.