90-årig fanget i lejlighed: Politikere kræver ministerhandling

Bevidst chikane og fuldstændig uacceptabelt. Sådan lyder det fra flere boligordførere om den 90-årige kvinde, der bogstaveligt talt har siddet et halvt år i sin lejlighed på 4. sal efter udlejeren har lukket elevatoren.

Flere partier vil have bestemmelser i lovgivningen, som straffer udlejere, der forsøger at chikanere lejere ud af deres bolig.

Det sker, efter TV2 Lorry mandag kunne fortælle om den 90-årige Birgit Haase Sørensen, som er fanget i sin lejlighed på 4. sal. på Østerbrogade i København.

- Helt intuitivt så er det jo en frygtelig sag. Det tror jeg, vi alle sammen kan forstå, siger Radikale Venstres boligordfører, Susan Kronborg.

Og SF´s boligordfører er enig.

- Jeg bliver simpelthen så provokeret og vred, siger partiets boligordfører, Halime Oguz.

SF´s boligordfører, Halime Oguz.
SF´s boligordfører, Halime Oguz.

Tilbage i marts måned lukkede boligselskabet City Apartment af for elevatorer i en ejendom på Østerbro, hvor 90-årige Birgit Haase Sørensen har boet til leje i 30 år.

Gigtfeber i barndommen betyder, at hun er hjertepatient. Hun kan ikke tåle at få høj puls, og familien flyttede netop ind i lejligheden for tredive år siden på grund af en velfungerende elevator.

City Apartment har taget elevatorerne ud af drift med den begrundelse, at de ikke overholder nye krav på området. En bekendtgørelse som stiller særlige sikkerhedskrav til skaktinddækningen og størrelsen på de såkaldte masker i trådnettet på den type elevatorer, som ejeren nu har lukket. Men det er krav, som man har kendt i årevis og som uden videre kan opfyldes ved at sætte gips- eller metalplader på skakterne.

quote Vi er nødt til at have ministeren på banen

Halime Oguz, boligordfører, SF

Venstres medlem af Boligudvalget, Hans Andersen, er også fortørnet og vil have undersøgt, om der er noget at stille op i forhold til lovgivningen.

- Jeg mener, boligministeren må træde i karakter og tage ansvaret på sig. Vi kan ikke være tjent med, at ældre mennesker er spærret inde i deres lejligheder, fordi en udlejer ikke sørger for, at elevatorer - eller andre ting – fungerer, siger Hans Andersen, Venstre.

Boligminister Christian Rabjerg Madsen (S), ønsker ikke at kommentere den konkrete sag med 90-årige Birgit Haase Sørensen og udlejeren City Apartment.

City Apartment har tabt sagen i Huslejenævnet, men har anket den til Ankenævnet for Huslejenævn og kan anke den videre til både Boligretten og Landsretten.

Og dermed er det en sag, der i princippet kan trække ud i årevis, inden der ligger en endelig afgørelse.

Imens sidder Birgit Haase Sørensen fast i sin lejlighed, da hun har mere end svært ved at forcere trappen til 4. sal.

Både SF og De Radikale vil også have set på regler og lovgivning på området.

- Vi er nødt til at have ministeren på banen. Og vi er nødt til at gøre det samme, som vi gjorde med Blackstone. Vi er nødt til at få en bestemmelse ind i lovgivningen, så udlejer ikke bare kan spekulere i, hvordan han tjener bedst - ved at chikanere lejere ud af de her ejendomme, siger SF´s boligordfører, Halime Oguz.

TV 2 Lorry har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra udlejeren City Apartment, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik