Anklager vil holde overvågning fra Field's-skyderi hemmelig

Tre blev dræbt, og mange kom til skade, da der blev løsnet skud i Field's 3. juli 2022. En 23-årig er tiltalt.

Det skal ikke være muligt for offentligheden at få indblik i alle dele af sagen om skyderiet i indkøbscenteret Field's, når retssagen begynder i juni.

13 videoer fra overvågningen i indkøbscenteret på dagen for angrebet 3. juli 2022 skal nemlig, hvis det står til anklagemyndigheden, afspilles for lukkede døre.

Det siger specialanklager Søren Harbo torsdag eftermiddag under et forberedende retsmøde, hvor spørgsmålet behandles.

Videoerne er sammenklippede fra dagen og viser forskellige situationer under skyderiet.

En af videoerne viser, hvad der skete fra indledning til afslutning, da en 23-årig mand ifølge anklagen skød og dræbte tre personer og sårede flere.

En unødvendig krænkelse

Der er både optagelser af afdøde og sårede personer, og det er også et af anklagerens argumenter for, hvorfor videoerne skal holdes hemmelige.

- Det er personer, der kan ses under særdeles voldsomme og meget tragiske omstændigheder, siger Søren Harbo tilføjer, at videoerne også viser personer, der "på godt dansk flygter fra livet og under kaotiske omstændigheder".

Nogle af personerne på videoerne kan ifølge anklageren ses "meget tæt på". Han siger derfor, at der vil være tale om en unødvendig krænkelse, hvis videoerne vises i en åbent retsmøde.

Under retsmødet var der ingen indsigelser fra den tiltaltes forsvarer. Men det var der til gengæld fra flere repræsentanter for pressen, som ikke ser, at dørene skal lukkes.

Tre personer blev dræbt under skyderiet i juli. To af dem var teenagere på 17 år - en dreng og en pige. Også en 46-årig mand var blandt de dræbte.

Flere personer blev desuden ramt af skud eller kom til skade i forbindelse med hændelsen.

Den 23-årige mand, der er tiltalt i sagen, er tiltalt for drab og drabsforsøg.

Københavns Byret behandler sagen over seks dage fra 12. juni til 5. juli. Næstsidste retsdag er 3. juli, som er årsdagen for skyderiet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik