Anklageskrift: Bandelikvidering i Pusher Street var koldblodig og nøje planlagt

Anklagemyndigheden i Københavns Politi beskriver et nøje planlagt og iskoldt udført bandedrab, da fem unge mænd i forening forberedte og udførte en likvidering af en rival på Pusher Street sidste sommer.

Fem medlemmer af banden Loyal To Familia er tiltalt for drab og medvirken til drab i en opsigtsvækkende drabssag på Christiania fra slutningen af august sidste år.

Offentliggørelsen af anklageskriftet i sagen peger på en en nøje planlagt likvidering, på baggrund af en præcis koordinering i timerne før under og efter drabet.

TV 2 Kosmopol har fået indsigt i anklageskriftet mod de fem tiltalte bandemedlemmer.

Mændene er i alderen 18-28 år og står tiltalt for at dræbe et 30-årigt prøvemedlem af Rockergruppen Hells Angels i Pusher Street på Christiania i slutningen af august sidste år,

Anklageskriftet afslører detaljer om det forløb, som politiet mener er gået forud for drabet.

Heri beskrives timerne omkring drabet som en koldblodig koordinering, hvor de to personer, der nu står tiltalt for selve drab, blev udstyret med tøj, mobiltelefoner, våben, el-cykler og flugtbil af deres medtiltalte.

Anklagen tegner et billede af en likvidering af en fjende i bandemiljøet, der blev opsøgt og dræbt på nær hold med "ikke mindre end 13 skud."

Foruden den dræbte blev fire tilfældige personer ramt ved skyderiet.

En blev ramt at seks skud, blandt andet i hals og brystkasse, som efterlod vedkommende i livsfare.

I alt mener Københavns Politi, at der blev affyret mindst 23 skud.

Herunder tegner en tidslinje hændelsesforløbet op til, under og efter likvideringen ifølge anklageskriftet.

(Artiklen fortsætter under tidslinjen.)

Hændelsesforløbet ifølge anklageskriftet


 1. - 26. august 2023

 • LTF- koordineringsmøde

  25. august kl. 22:50

  Alle fem tiltalte holder møde med flere personer med tilknytning til Loyal To Familia for at koordinere drabet på det 30-årige Hells Angels-prøvemedlem.

 • Med taxa

  26. august kl. 16:35

  De to 28-årige mænd, der senere skal udføre drabet, sætter sig i en taxa fra Hvidovre mod Jenagade på Amager.

 • Klargøring

  26. august kl. 17:10

  En 26-årig, der skal agere flugtchauffør, parkerer i en Ford Mondeo på Langebrogade på Christianshavn, cirka en kilometer fra Pusher Street.

  Den 18-årige tiltalte placerer sig på Christianshavns voldanlæg.

  De to 28-årige mænd udstyres med mørkt tøj, handsker, maskering, tre pistoler og hver deres elcykel.

 • Mod Christianshavn

  26. august kl. 18:15

  De to 28-årige mænd cykler mod voldanlægget på Christianshavn.

 • Klarmelding

  26. august kl. 19:20

  De to 28-årige mænd modtager en klarmelding til at begå drabet på Pusher Street og cykler afsted mod Christiania.

 • Likvidering

  26. august kl. 19:25

  De to 28-årige mænd ankommer til Christiania, parkerer deres elcykler ved Fredens Ark og bevæger sig mod Pusher Street for at opsøge det 30-årige Hells Angels-prøvemedlem.

  Ved bygningen Stjerneskibet åbner de ild og affyrer ikke under 23 skud. Foruden mindst 13 skud, der og dræber den 30-årige HA’er, rammer de to tiltalte også fire andre tilfældige personer. Den ene efterlades i livsfare, efter at være ramt af skud i blandt andet hals og brystkasse.

 • Spor slettes

  26. august mellem kl. 19:25-19:35

  De to mænd forlader herefter gerningsstedet på de to elcykler og kører via Bådsmandsstræde over Torvegade mod Christianshavns voldanlæg.

  På voldanlægget efterlader de to 28-årige mænd deres elcykler.

  Umiddelbart efter afleverer de dele af deres beklædning samt de tre pistoler, der har været brugt til drabet, til deres 18-årige bandekammerat, som har ventet på dem.

  Den 18-årige overhælder tøj og pistoler med brandbar væske og brænder det af i en skraldespand.

 • Flugt

  26. august kl. 19:35

  De to 28-årige fortsætter til Langebrogade, hvor deres flugtchauffør sidder klar i Ford Mondeo'en og kører dem derfra.

 • Anholdelse

  26. august kl. 19:50

  Den 18-årige anholdes på voldanlægget tæt på stedet hvor han har forsøgt at brænde de to 28-årige mænds tøj og våben af. 

Ifølge anklager Alexander Scheel, er beviserne i sagen blandt andet indsamlet på baggrund af en stor mængde videoovervågning. 

I dag er fire af de fem tiltalte arresteret. Den sidste – som ifølge politiet er den ene af de to 28-årige, der affyrede skud på Pusher Street – er fortsat er eftersøgt.

Sagen er berammet til 18 retsdage og løber mellem den 12. august og 29. november. 

Anklageren vil endnu ikke kommentere på, hvor høj en straf han går efter til de tiltalte mænd. Dog er det Københavns Politis vurdering, at drabet skete som del af en igangværende bandekonflikt mellem Hells Angels og Loyal To Familia.

Derfor vil man fra anklagemyndighedens side gå efter at eventuelle straffe skærpes, da fængselsstraffe i sager om bandekriminalitet kan fordobles.

I følge en pressemeddelelse fra Københavns politi, vil anklagemyndigheden desuden gå efter, at to af de tiltalte bandemedlemmer frakendes dansk statsborgerskab og udvises for bestandig, samt at en tredje tiltalt udvises for bestandig.


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik