Anonymt tip førte til sur smiley og stor bøde til Coop-butik

Salg af tilbagekaldt rullepølse sendte Fødevarestyrelsen ud til en fakta på Amager.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Har du været i fakta på Amagerbrogade og købt rullepølse, så kan det være, du lige skal tjekke, om det er en af dem, der blev tilbagekaldt 10. juli.

En henvendelse til Fødevarestyrelsen fra en anonym forbruger gav anledning til, at de tog ud på kontrolbesøg i fakta på Amagerbrogade 242. 

Det skriver styrelsen i den seneste kontrolrapport fra butikken.

I rapporten fremgår det ikke, hvad den anonyme forbrugerhenvendelse gik på, men under besøget fandt Fødevarestyrelsen ud af, at fakta-butikken ikke havde fjernet syv pakker med rullepølse, der ellers var blevet tilbage kaldt fem dage tidligere på grund af risiko for listeria. 

Efterfølgende oplyste Coop via sit interne alarmsystem alle deres butikker om at tjekke for syv forskellige varianter af rullepølser.

I fakta på Amagerbrogade drejede det sig konkret om to typer af rullepølser fra Pålækker og en fra Den Grønne Slagter.

To timer lang kontrol

Mens personalet i butikken tilsyneladende havde fjernet rullepølserne fra Pålækker, så kostede det fakta-butikken en bøde på 40.000 kroner, at der i køledisken lå syv pakker med 'Rullepølse med løg og krydderier' fra Den Grønne Slagter, som var tilbagekaldt.

(Artiklen fortsætter under faktaboksen)

COOP: Hver fejl er én for mange

Selvom producenten havde informeret fakta-butikken om risikoen for listeria i rullepølserne via mail, så var en af de tilbagetrukne rullepølser stadig at finde i køledisken. TV 2 Lorry har foreholdt sagen for COOP's Informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, der har givet skriftlig svar.

Hvordan det kan ske, at der bliver solgt en madvare, der er trukket tilbage af leverandøren, og som forbrugerne kan blive syge af?

"Butikken har reageret på alarmen med det samme. Denne sag var en omfattende tilbagekaldelse om 7 forskellige typer Rullepølse i Coop, som skulle fjernes fra butik. Butikken har altså fjernet det meste, men havde desværre overset den ene variant fra den Grønne Slagter. Det er heldigvis meget sjældent, at det glipper i vores mere end 1000 butikker. Men en menneskelig fejl kan desværre ske, det er en uhyre travl hverdag i butikkerne. Men de 6 af syv varianter var fjernet, en enkelt beklageligvis overset.”

Hvordan sådan en fejl kan opstå, når butikken har fået besked om tilbagekaldelsen via mail?

"Der er flere tilbagekald og tilbagetræk af fødevarer hver måned (ikke kun i Coop, men hele dagligvarehandlen generelt). Og med mere end 1000 butikker så kan det glippe en sjælden gang. Men hver fejl er én for mange, og butikkerne har meget stor fokus på at handle korrekt. Ingen butik ønsker hverken at sælge tilbagekaldte varer eller modtage sanktioner og bøder fra Fødevarestyrelsen”.

Hvordan vil butikken sikre, at kunderne i fremtiden har tillid til, at de ikke køber produkter hos jer, der er trukket tilbage? 

"Når fejl som disse sker, så følges der grundigt op i butikken. Der er meget stor fokus på at det ikke sker igen, både i butikken og i ledelsen. Vores kunder kan og skal have tillid til at tilbagekaldte varer fjernes i vores butikker"


Det er fødevarevirksomheden Danish Crown Foods A/S, der under en prøve fandt listeria i enkelte af produkterne. En bakterie, der kan være et problem i fødevarer med lang holdbarhed ved køletemperatur.

Infektion med Listeriabakterier, hvor symptomerne blandt andet kan være influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og i sjældne tilfælde mavetarmproblemer, oplyser Fødevarestyrelsen.

Efter kontrollantens fund af de tilbagekaldte rullepølser blev de straks fjernet, står der i kontrolrapporten.

Under den to timer lange kontrol, hvor blandt andet også virksomhedens rengøring og vedligeholdelse blev gennemgået, var der ikke anledning til yderligere bemærkninger.

Du kan læse COOP's reaktion på kontrolrapporten i faktaboksen.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

billede 123

Til galla på slottet: Her er de 18-årige, der skal fejre prins Christian

ba3b83ec-77a8-4b8d-b909-647638b48c93

Fotogen skypumpe spottet over Øresund

20230924-155339-L-1920x1278we

F.C. København vinder over Brøndby IF

Vis mere
20230924-150951-L-1920x1278we

Politi med klar besked til fodboldfans efter derby

Remabanden sociale medier TikTok butiksmedarbejder butiksarbejde fritidsjob ungarbejder Rema 1000 Hillerød købmand

Chefen var ikke fan af idéen: Nu følger 58.000 med i drengenes sjove videoer

Vis mere