Borgmestre vil sætte en kæp i hjulpet på cykeltyve

Fredag mødes Københavns overborgmester og teknik- og miljøborgmesteren med blandt andet Københavns Politi, forsikringsbranchen og Cyklistforbundet for at komme det rekordhøje antal af cykeltyverier til livs i København.

17.316.

Så mange cykler blev meldt stjålet i København i 2023 ifølge Danmarks Statistik.

Samtidig viser en tryghedsundersøgelse fra 2023, at cykeltyverier ligesom tidligere år igen er den type kriminalitet, som flest københavnere bekymrer sig om.

Det har fået bægret til at flyde over for Sophie Hæstorp Andersen, og derfor igangsætter hun sammen med teknik- og miljøborgmesteren et nyt samarbejde mod cykeltyveri.

- Som overborgmester er det min pligt at finde løsninger på byens store problemer. Cykeltyveri er desværre et af dem, og der er ikke noget quickfix. Men jeg tror på, at vi i fællesskab kan finde nye initiativer, der løser endnu en af Københavns gordiske knuder. Præcis som det er tilfældet på Christiania med lukningen af Pusher Street, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.

Vil gøre det sværere at være cykeltyv

Formålet med mødet er et igangsætte et nyt samarbejde og udvikle nye indsatser til at forebygge cykeltyverier.

Det fortæller teknik- og miljøborgmester Line Barfod i pressemeddelelsen.

Hun mener, at cykeltyverier er et stort kriminalitetsproblem, fordi det rammer så mange.

- Sammen med forsikringsbranchen, cykelbranchen, politiet, DSB og Metroselskabet skal vi for eksempel kigge på, hvordan vi skaber bedre cykelparkering ved trafikknudepunkter. Her har vi virkelig noget at samarbejde om, siger Lline Barfod og fortsætter:

- Men jeg håber også, at vi kan få taget hul på mere grundlæggende løsninger, som gør det sværere at være cykeltyv – og så skal det være attraktivt og trygt at købe en brugt cykel, siger Line Barfod, teknik- og miljøborgmester.

TV 2 Kosmopol kunne torsdag fortælle, at mange danskere tøver med at købe elcykler, fordi de er bange for, at den bliver stjålet.

Derfor har elcykelproducenten Gazelle være kreative med et nyt koncept, hvor bestemte cykler er produceret med en GPS-tracker.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

Foreslår digitalt stelnummer

Fredagens møde, hvor Københavns Politi blandt andre deltager, hilser da også samarbejdet velkommen.

De ser det som en mulighed for at styrke den forebyggende indsats mod cykeltyveri.

Det fortæller politidirektør ved Københavns Politi, Anne Tønnes.

- Vi lytter gerne til alle gode kræfter, der har forslag til, hvordan vi med fælles hjælp kan sørge for, at færre københavnere får stjålet deres cykel. Samtidig er det en god anledning til, at vi i politiet ser på området med friske øjne, så vi måske kan finde frem til andre måder at tackle cykeltyveri på.

Forsikringsbranchen deltager også i mødet fredag, og de har et konkret forslag til, hvad der eksempelvis kan gøres for at stoppe videresalg af stjålne cykler.

- Vi foreslår et digitalt stelnummer og et digitalt cykelregister, så du altid nemt kan tjekke på din telefon, om du er i gang med at gøre dig selv til hæler og simpelthen undgå at købe en stjålet cykel. Så forsvinder store dele af kundegrundlaget for cykeltyvene,” siger Kent Damsgaard, administrerende direktør, F&P – forsikrings- og pensionsbranchen.

Udover overborgermesteren og teknik- og miljøborgmesteren deltager repræsentanter fra Københavns Politi, Forsikring & Pension, Dansk Cyklistforbund, Det Kriminalpræventive Råd, DSB og Metroselskabet til fredagens møde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik