Byens vandposter genåbnet - 900 gange mere miljøvenligt end vand købt på flaske

Københavns Kommunes gratis vandposter er åbnet efter at have været lukket på grund af corona i over et år. Derfor kan du nu slå to fluer med ét smæk, når du er tørstig i sommervarmen. Her kan du læse hvordan.

Der er godt nyt til byens mange løbere, parkgængere, børnefamilier og andre, der har brug for at slukke tørsten i sommervarmen.

Københavns Kommunes gratis vandposter er åbnet efter at have været lukket på grund af corona i over et år.

I takt med landets genåbning har kommunen vurderet, at det igen er sikkert at åbne for de offentlige vandposter.

Der findes omkring 60 vandposter fordelt over hele København på gader, i parker, ved legepladser eller turistattraktioner.

Den ene halvdel af vandpostene er åbne året rundt, og resten er åbne i sommerperioden.

Vandpostene genåbner, og at byens aktive brugere ikke længere behøver at købe flaskevand, når de er på farten i vores hovedstad.
Vandpostene genåbner, og at byens aktive brugere ikke længere behøver at købe flaskevand, når de er på farten i vores hovedstad.
Foto: Hofor / Presse

Stor miljøgevinst

Der kan være både miljømæssige og økonomiske fordele at hente, hvis man fylder sin egen medbragte drikkedunk op med vandt fra en vandpost i stedet for at købe en flaske vand.

Postevand er hele 900 gange mere miljøvenligt end flaskevand, viser beregninger fra Hofor, der er hovedstadsområdets forsyningsselskab og leverer vand til vandpostene og til cirka en million danskere i hovedstadsområdet. .

Det skyldes blandt andet, at postevandet ikke kommes på flasker af plastik, der bliver transporteret rundt i lastbiler.

Når en liter vand forlader en københavnsk vandhane, udledes der kun 0,0002 kg CO2, fra vandet pumpes op, til det filtreres og transporteres ud til forbrugerne.

Snupper man derimod en liter flaskevand i supermarkedet, er der desuden blevet brugt CO2 på at producere flasken, tappe vand og transportere flasken. 

Derfor koster én liter flaskevand i gennemsnit 0,18 kg CO2 - og det er 900 gange mere end postevand, lyder beregningen fra Hofor.

Fakta om vandpostene:

 • Vandpostene er opsat af Københavns Kommune.

 • Vandet i postene er friskt, køligt og drikkeklart.

 • Vandpostene er specielt designede, så hygiejnen er i top, og alle kan betjene dem, også mindre børn.

 • Hofor tjekker drikkevandets kvalitet hver dag.

 • Nogle vandposte har vand hele året og andre kun i sommerhalvåret.

 • Drikker du vand fra vandpostene i stedet for flaskevand, sparer du ikke kun penge - du udleder også 900 gange mindre CO2 i forhold til at købe vand på flaske. 


Kilde: Hofor


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik