Christianitter fælles om beslutning: Pusherstreet skal lukkes

Efter endnu et skuddrab på Christiania vil beboerne have hashsalget på Pusher Street stoppet.

Pusher Street på Christiania skal lukkes.

Det har christianitterne søndag aften besluttet på et fællesmøde, skriver de i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen udtrykker Fællesskabet Christiania medfølelse for ofrene og de pårørende:

-  Det vi frygtede ville ske er sket. Igen. Igen har et ungt menneske mistet livet til bandekrigen. Igen er der blevet skudt ved højlys dag, midt i vores landsby, midt i København.

Lørdag aften klokken 19.25 modtog Københavns Politi anmeldelsen om et skyderi i og omkring Stjerneskibet på Pusher Street på fristaden Christiania.

Ved skyderiet blev fire personer samt en 30-årig - der var kendt fra rocker- og bandemiljøet - ramt af skud. Den 30-årige mistede livet - de fire andre meldes uden for livsfare. 

Sammen om beslutning efter fællesmøde

Efter fællesmødet søndag aften skriver Fællesskabet Christiania, at det ønsker at lukke Pusherstreet på en måde, så salget og volden ikke bare spreder sig til områderne omkring Pusherstreet. 

- Men vi christianitter har ikke ressourcer eller magt til selv at lukke Pusher Street, og holde det lukket, lyder det fra Fælleskabet Christiania i pressemeddelelsen og fortsætter: 

- Så længe der er en massiv ulovlig hashhandel, vil der være en voldelig og dødelig kamp om markedet. Mange bærer et ansvar for en forfejlet håndtering af den eskalerende kriminalitet, ligesom mange er ofre for den.

Ønsker hurtig handling

Fællesskabet Christiania kommer selv med et bud på en løsning; nemlig et statsreguleret marked. 

- Men det kan vi ikke vente på, skriver Fælleskabet og skriver desuden i pressemeddelelsen: 

- Den politiske proces er langsommelig, og banderne handler hurtigt og brutalt. Christiania har lagt gader til hele Danmarks cannabismarked i mere end 50 år. Det er en historisk periode, der slutter nu.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik