Efter uro to fredage i streg: Nu indfører Tivoli nyt reservationssystem til koncerter

Efter uro ved Fredagsrock indfører Tivoli krav om digital reservation til større begivenheder såsom koncerter.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering klokken 22.44:
Artiklen er opdateret med en rettelse, så det nu fremgår, at billetter kan bookes via Tivolis hjemmeside. Det fremgik tidligere, at billetter kunne bookes via Billetlugen.

Efter flere episoder med uro i forbindelse med afholdelse af Fredagsrock i Tivoli indføres der et digital system til pladsreservation til store begivenheder såsom Fredagsrock. Det oplyser Tivoli tirsdag.

Gæster, der vil til Fredagsrock, skal dermed ud over en entrébillet eller et Tivoli-kort bruge en specifik reservation, hvor der er angivet et tidsrum for, hvornår man vil ankomme til koncerten.

Det vil ikke være muligt at komme til Fredagsrock uden en sådan reservation medmindre, man i forvejen har en specifik reservation i Tivoli såsom en restaurant-plads eller til et arrangement i Glassalen.

Systemet vil træde i kraft allerede til fredagens koncert med Aqua. Derfor skal gæster til koncerten fra onsdag gå ind på bookingsystemet og bestille en plads.

- Vi vil gerne være sikre på en tryg oplevelse, siger kommerciel direktør i Tivoli Niels Erik Folmann.

- Der er altid nogen i en flok på en sådan aften, der ikke kan opføre sig ordentligt. Men det er mængden af unge mennesker, der opfører sig virkeligt grænseoverskridende, som er kommet bag på os.

Uro to fredage i træk

Tivoli har i foråret haft et par dårlige oplevelser. Midt i april blev en koncert til Fredagsrock med rapperen Icekiid afbrudt på grund slagsmål blandt publikum.

Ugen efter var der mødt mange flere unge frem, end der var billetter til, da popsangeren Andreas Odbjerg og rapperen ArtigeArdit gav koncert til Fredagsrock.

Tivoli lukkede portene, da de mente, at alle billetter var udsolgt. Men det blev ikke accepteret af alle uden for forlystelsesparken. Her forsøgte flere at forcere hegnet om Tivoli.

Det fik Tivoli til offentligt at barsle med tanker om et pladsbookingsystem.

Bookingsystemet kommer til at køre gennem hjemmesiden Tivoli.dk.

Hos Tivoli har man ifølge Niels Erik Folmann set en ændring i kulturen hos sine gæster til Fredagsrock siden corona, forklarer han.

- I forhold til før corona har vi set meget unge mennesker, der vælger at komme ind til vores Fredagsrock. Og de er meget berusede, siger Niels Erik Folmann.

- Det er meget usædvanligt til et i øvrigt fint kunstnerisk program, at vi oplever, at folk vil gøre nærmest hvad som helst i stedet for bare at finde en anden fest så at sige.

Omfanget overrasket Tivoli

Selv om Tivoli var indstillet på, at der vil være knald på oplevelserne, efter corona-restriktionerne blev ophævet, har omfanget overrasket parken ifølge Niels Erik Folmann.

- Det er kommet bag på os, at det er accelereret så meget. Jeg havde en kollega, der sagde, at det virker som om, at det er nytår hver fredag. Ikke kun hos os men i bybilledet generelt, siger han.

- Det virker som om, der er en on-knap, og når man trykker på den, så bliver der drukket igennem. Folk sejler rundt på en måde, som vi bare ikke er vant til.

Ud over det nye bookingsystem vil Tivoli have flere medarbejdere på arbejde til Fredagsrock på fredag.
Nyheder

20161130-150128-4-5960x3979ma

Relæ-skaberen Kim Rossen er død: "Havde stor betydning for den danske madscene"

rasmus lindbjerg

Har du hørt om ’brotox’? Skønhedsklinikker går målrettet efter mænd

Det gamle København

Se billederne: Engang var København én stor parkeringsplads

Vis mere
rwtw

Flere etageejendomme evakueret: Røgudvikling kan skyldes kemikalier

20170419-125531-A-1920x1281we

Bip bip bip:
Nu kan en del københavnere blive vækket af larm endnu tidligere

Vis mere