Far med opråb til forældre efter knivdrab: "Tag ansvar!"

Onsdag blev en bare 15-årig dreng dræbt af knivstik i Husum. Nu har en borger fået nok af forråelsen og kommer med et opråb til områdets forældre.

Onsdagens hændelse, hvor en 15-årig dreng blev stukket ihjel ved et busstoppested, hviler tungt over Husum.

På hjørnet mellem Åfløjen og Frederikssundsvej, hvor den knivdræbte faldt om, ligger et blomsterhav. Flere kommer forbi og tænder lys. En stor flok af venner og bekendte står på stedet og mindes deres afdøde kammerat. 

Men det er ikke kun den 15-åriges venner og familie, der er mærkede af hændelsen. 

Det Tanwir Ahmad også.

Han har boet i Husum i 16 år og er far til tre, og så ærgrer han sig over, hvordan hans bydel ifølge ham selv er blevet mere og mere hårdkogt.

- Hver gang der sker sådan en episode, så spørger man sig som, om det er det rigtige sted, man bor. Er det nu et sikkert sted?, siger Tanwir Ahmad til TV 2 Kosmopol. 

For bare få år siden mistede en 22-årig mand livet efter en skudepisode stort set samme sted, som den 15-årige tirsdag blev stukket ned. 

Det er episoder som denne, Tanwir Ahmad henviser til, når han taler om et forrået miljø i området - og den frygt som det bærer med sig.

- Dels frygter jeg jo, at mine egne børn kommer ind i en kriminel løbebane. Men jeg frygter lige så meget, at de er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, og gud forbyde det er forurettede i sådan en episode, siger han.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

- Tag ansvar

Derfor kommer han nu med et opråb til andre forældre i området i håbet om at få udviklingen vendt. 

- Der er sket et skred. Dels er der sket et skred i forhold til grovheden af episoderne. De involverede bliver yngre og yngre. Og så er det også bekymrende, at det her sker på højlys dag på et sted, hvor helt almindelige mennesker færdes, siger Tanwir Ahmad.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Her ses nogle af de mange blomster, som er blevet lagt der, hvor den dræbte faldt om.
Her ses nogle af de mange blomster, som er blevet lagt der, hvor den dræbte faldt om.

For selvom han sætter pris på myndighedernes arbejde - så mener han også, at vi hver især skal tage et større ansvar.

Derfor har han sat gang i initiativet 'Husum siger fra'.

- Som forældre har vi også et ansvar. Vi har også et ansvar for at fortælle vores børn, at det både er farligt at gå med våben, det er dumt at gå med våben, og at man aldrig skal trække et våben i en konflikt, siger han.

For at gøre opmærksom på sin dagsorden, og for at hjælpe lokalsamfundet med at bearbejde sorgen og chokket ovenpå onsdagens knivstikkeri, har Tanwir Ahmad arrangeret et fakkeltog på søndag.

quote Som forældre har vi også et ansvar.

Tanwir Ahmad

- Det har en signalværdi. Jeg er ikke naiv og tror, at fordi vi laver det her fakkeltog, så forsvinder knivdrab og knive fra gadebilledet. Det gør de ikke. Men det sender et signal. Og så har vi også bare brug for som borgere i Husum at samles, siger han.

Fakkeltoget på søndag begynder klokken 18.30 på Åfløjen, hvor den dræbte faldt om. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik