FC København er dansk mester

FC København kan for første gang siden 2019 kalde sig dansk mester efter en sejr over AaB i sidste runde.

FC København kan efter to sæsoners guldtørke igen kalde sig dansk mester i fodbold.

Søndag sikrede hovedstadsklubben sig mesterskabet i sidste runde af mesterskabsspillet med en sejr over AaB på 3-0.

FCK havde allerede inden kampen rigtig gode kort på hånden med tre point ned til FC Midtjylland på andenpladsen og et forspring på målscoren på ni.

Det ville altså kræve et stort nederlag til FCK og en stor sejr til FC Midtjylland, som mødte Randers, hvis guldet skulle ende i Herning.

Sådan endte det ikke, og FCK kan nu fejre sit første mesterskab siden 2019 og det 14. i alt.

Guldet blev sikret med en ganske overlegen præstation i et festklædt Parken, hvor FCK dominerede store perioder med hurtigt spil, høj boldbesiddelse og større skarphed foran kassen.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Jublen var total i Parken, da FCK blev danske mestre efter en sejr i egen hule mod AaB.

Europæisk fodbold i vente

Med mesterskabet er klubben sikret minimum Europa League-gruppespil i næste sæson med god mulighed for det ypperste i form af Champions League.

Guldfesten i Parken blev sparket i gang med et flot kontramål af midtbanetalentet Hakon Haraldsson i det ottende minut, og fem minutter senere brød jublen atter løs.

Det skyldtes dog, at alverdens badedyr traditionen tro blev kastet omkring på tribunerne for at markere sidste kamp før sommerferien.

AaB's offensiv så indtil kort før pausen ud til at være gået på ferie, men så bed nordjyderne pludselig fra sig. Tættest på var angriberen Kasper Høgh med et hug på overliggeren.

Forskrækkelsen blev til forløsning for FCK, da midtbaneprofilen Lukas Lerager med første halvlegs sidste aktion flugtede værterne på 2-0.

Værterne fortsatte trykket efter pausen og øgede til 3-0 allerede i 53. minut, hvor islandske Isak Johannesson var først over en retur og reelt afgjorde kampen.

FCK har kæmpet med at vinde kampe komfortabelt i denne sæson, men AaB var aldrig tæt på at gøre det spændende, så hovedparten af de 35.463 tilskuere i Parken kunne se FCK køre mesterskabet sikkert i hus.

FC Midtjylland ender på andenpladsen med tre point op til guldvinderne fra hovedstaden. Silkeborg får bronze.