Glohedt arbejdsmarked skaber muligheder for folk med handicap

Københavns Kommune lancerer nu en kampagne, der skal få virksomhederne til at ansætte flere mennesker med handicap.

Virksomhederne skriger på arbejdskraft, og det åbner ansættelsesmulighederne for mennesker med handicap.

Derfor iværksætter Københavns Kommune nu en kampagne, der skal gøre virksomhederne opmærksom på de støtteordninger, der er, når de ansætter mennesker med handicap.

Faktisk er det allerede henover de sidste to år lykkedes kommunen at få flere borgere I flexjob.

Fra 2020 til udgangen af oktober i år er antallet af flexjobbere steget med omkring 24 procent. Samtidig er antallet af borgere på ledighedsydelse faldet fra 933 til 801.

quote Jeg smiler altid, når jeg skal i gang med arbejdet

En af dem, der håber at kunne få bevilget et flexjob, er Matteus Anond Romruen, som er 35 år gammel.

Han har siden i sommer været i praktik ved den social økonomiske virksomhed Glad Service, som gør rent for virksomheder. 

Og det er et job, han glad for.

- Jeg nyder at komme her hver eneste morgen, og jeg smiler altid, når jeg skal i gang med arbejdet, siger han til TV 2 Lorry.

Matteus Anond Romruen har tidligere haft svært ved at fastholde et arbejde, da han slås med kognitive udfordringer.

- Jeg har svært ved at skabe et overblik over ting, og hvis jeg får for mange ting i hovedet, så begynder jeg at glemme ting, siger Matteus Anond Romruen.

Derfor har han aftalt med sin chef, at han hver morgen får en liste med dagens opgaver.

- Så følger jeg bare dem, og så går det meget bedre, forklarer han.

Det er en helt unik mulighed

Det er ikke uden grund, at det er netop nu, hvor virksomhederne skriger på arbejdskraft, at kommunen iværksætter en kampagne med henblik på at få flere mennesker med handicap i arbejde.

- Det er vigtigt, at vi bruger den mulighed, vi har nu, for at få dem ud på arbejdsmarkedet, for det er en helt unik mulighed, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Jens-Kristian Lütken (V), til TV 2 Lorry.

Hvis det skal lykkes at integrere mennesker med handicap på arbejdspladsen, så kræver det, at virksomheden giver plads til den enkelte.

- Man skal have en arbejdspladskultur, hvor der er plads til forskellighed, og hvor der er plads til, at man lige kan gå fra et øjeblik, hvis der er behov for det. Der skal altså være rum til, at være den man er, fortæller Mikkel Holmbäck, der er administrerende direktør i Glad Fonden.

Men lykkes det, kan det være til stor gavn for virksomheden samt den nye medarbejder.

- Det giver jo en personlig tilfredsstillelse, at man har lavet noget for nogen sammen med andre mennesker. Det gør, at de her mennesker kan opleve at have en normal hverdag ligesom dig og mig i stedet for at sidde derhjemme, siger Mikkel Holmbäck.

Jeg tror jeg har brug for folk omkring mig

Netop det nyfundne fællesskab med kollegaerne er noget af det, som Matteus Anond Romruen sætter stor pris på.

- Vi har skabt nogle gode forhold til hinanden, hvor vi støtter og hjælper hinanden, når der er brug for det, siger han.

Matteus Anond Romruens får altså mere ud af arbejdet end blot sin løn.

- Jeg tror, jeg har brug for folk omkring mig, som jeg har det godt med, og som jeg snakker godt med. Hvis de gør mig glad, så gør jeg også dem glade, slutter han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik