Gratis julemiddag for hjemløse: "Vi mangler kærlighed til dem, der ikke har noget"

Mandag den 11. december vil der være gratis julemiddag for hjemløse, tidligere hjemløse og udsatte på Rådhuspladsen i København.

December er tiden for julefrokoster, hvor mange danskere mæsker sig i julemad, får nogle procenter indenbords og hygger sig med deres nærmeste.

Men det er ikke alle, der hverken har midlerne eller bliver inviteret til et hyggeligt juleselskab. 

Derfor har de to tidligere hjemløse Marlene Granild - også kendt som "Malle"- og hendes mand John Reincke arrangeret en julemiddag for nuværende og tidligere hjemløse samt udsatte.

- Her kan man komme og få en afslappet dag, hvor man ikke skal stresse. Det er for dem, der ikke har råd til en julemiddag eller en koncert. Jeg er selv førtidspensionist, og jeg bliver ikke inviteret til noget, men her er alle velkomne og kan få en god oplevelse, fortæller Marlene "Malle" Granild.

Hun er tidligere hjemløs, men har sammen med sin mand haft bolig i de sidste fire år.

Men dengang de var en del af det hjemløse miljø, var de gode til at samle gadens folk, og det betød, at parret endte som ledende figurer blandt de hjemløse. Især Marlene "Malle" Granild var en slags uformel talsperson.

Hun stod i mange år for den årlige hjemløsejulefrokost, men det har hun ikke gjort i de sidste fire år, hvor hun har haft bolig. Men nu har hun igen taget arrangør-nissehuen på.

- Der er ikke nogen, der har taget initiativ til noget, så mange har opfordret os til det. Jeg synes, at i den tid, vi lever i, at vi mangler noget kærlighed til dem, der ikke har noget, og jeg håber, de glæder sig sindssygt meget, fortæller Marlene "Malle" Granild.

Det kan de se frem til

Arrangementet starter klokken 12 og slutter klokken 19, hvor alt vil være gratis for de fremmødte. Det hele er nemlig blevet sponsoreret, og man kan se frem til både at få lidt til ganen og en masse underholdning.

- Vi har fået sponsoreret et festtelt, mad, drikke, lys og lyd. Og så kommer Chief 1 og en masse andre kunstnere og spiller helt gratis. Det er en fantastisk opbakning, vi har fået, og hvor mange der har villet hjælpe, siger Marlene "Malle" Granild.

Og det er ikke første gang, at Marlene "Malle" Granild har vist omsorg og forsøgt at hjælpe sine medmennesker.

TV 2 Kosmopol har tidligere fortalt om sagen, hvor hun i 2019 fik foræret 22 juleænder af en madspildsaktivist, efter de var blevet kasseret af en Fakta-butik.

Det var ved at koste hende en bøde på 10.000 kroner, men i retten endte det med en løftet pegefinger og advarsel.

Der var jo denne her episode med de 22 juleænder. Kommer I til at servere ænder?

- Nej, det tror jeg ikke, men det er heller ikke mig, der står for maden, slutter hun med et grin.

Her er programmet, som de fremmødte kan se frem til. Billede: Marlene Granild
Her er programmet, som de fremmødte kan se frem til. Billede: Marlene Granild

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik