Her er de: De 20 største p-synder i København

Du har måske prøvet det. Kommet ud til din bil blot for at finde en seddel i forruden, der fortæller dig, at det har været en dyr parkering. Men hvilke parkeringsafgifter er de typiske i København?

Du føler måske, at parkeringsvagten er sat i verden for at genere dig mest muligt, men egentlig tjener parkeringsreglerne et formål.

Det kan være at sikre, at parkeringsbåse ikke udnyttes til langtidsparkering, til at sikre ordentlige forhold ved trafikkryds, fortov og cykelstier, eller at man ganske enkelt ikke har parkeret ordentligt.

Og når man kigger på listen over de typer af parkeringsafgifter, der langes ud i Københavns Kommune, så er der særligt to forseelser, der går igen. 

Det viser tal, som TV 2 Lorry for året frem til december har fået adgang til.

(Artiklen fortsætter under tabellen.)

Top 10

ForseelseAntal afgifter
Betalingsregler overtrådt67.498
Fra vejkryds55.636
Parkering i strid med tidsbegrænset parkering22.862
Cykelsti, gangsti, fortov mv.20.791
Ved skiltning og ubrudt kantlinje20.134
Reserveret parkeringsplads - afmærket ved tavle12.832
Ved skiltning og brudt gul kantlinje10.005
Parkering i forbudszone8.928
Spærrelinje7.568
Urigtigt indstillet p-skive6.422
Københavns Kommune

Som tabellen viser, så sker den typiske p-synd i København ved kommunens betalingszoner.

Der er fem synder, du kan begå. Enten skyldes afgiften, at p-billetten er uaflæselig, ikke synlig, ugyldig, udløbet, eller at der ganske enkelt er flere af dem. 

Præcis hvilken af de fire forseelser, der udløser flest afgifter, viser tallene ikke.

Den forseelse, der giver næstflest penge i kassen, er, når man ikke parkerer langt nok væk fra et vejkryds. Reglen er, at der skal være 10 meters afstand fra den tværgående kørebanes eller cykelstis nærmeste kant. 

Det kan selvfølgelig virke lidt omsonst hive målebåndet op, når man skal parkere, men det behøver du faktisk ikke. Hvis du kaster blikket ned på kantstenen, skal din bil være parkeret inden for den gule trekant.

Handicapplader kræver særligt skilt

En anden af de hyppigste årsager til, at parkeringsvagten må udskrive en afgift, skyldes, at folk overskrider grænsen for, hvor længe de må holde i en tidsbegrænset parkeringszone. 

Heri gælder også, at det ikke er tilladt at flytte sin bil længere ned af samme gade efter endt parkeringstid, ligesom det heller ikke er lovligt at stille parkeringsskiven på ny. Bliver du taget i at gøre det, får du en påtale. Følger du ikke påtalen, får du en parkeringsafgift.

(Artiklen fortsætter under tabellen.)

Top 11-20

ForseelseAntal afgifter
Standsning i forbudszone4.947
Betinget standsningsforbud3.544
Spærreflade3.327
Før udkørsel2.808
Opholds- og legeområde2.649
Parkeringsplads reserveret til elbiler2.335
Uden brug af p-skive2.302
Gågade2.206
Uden for afmærkning på parkeringsplads1.873
Handicappladser1.861
Københavns Kommune

På listen over de 20 største p-synder er der også blevet plads til dem, der ikke kan nære sig fra at smide slæden på en parkeringsplads, der er foreholdt handicappede, ligesom de, der har svært ved at parkere bilen inden for båsen, er med.

Parkeringsvagterne har i år også kunnet notere sig, at fristelsen for at parkere på en plads, der er reserveret til elbiler, har været for stor.

Kunne du godt tænke dig at blive klogere på, hvad de enkelte afgifter egentlig betyder, så kan du læse mere om dem her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik