Her slår og sparker folk på hinanden - og det er faktisk meningen

En nyopført bygning i Københavns Nordvest-kvarter giver helt nye muligheder for københavnere, der dyrker særligt asiatisk kampsport. I dag blev Kampsortens Hus indviet.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man kan næsten se det på den nyopførte bygning, der ligger  i Københavns Nordvestkvarter - tæt på Nørrebro Station. Her foregår der noget, som kræver helt særlige forhold. 

Der er nemlig tale om det helt nye Kampsportens Hus, der skal være et fyrtårn for særligt asiatisk kampsport, og bygningen fremstår da også nærmest asiatisk med sin lette, feltinddelte facade.

Huset har kostet godt 104 millioner kroner, og det blev indviet fredag..

- Flere og nye idrætsfaciliteter til københavnerne fortjener en stor fejring. Med Kampsportens Hus har københavnerne fået et nyt sted, hvor foreningslivet kan udspille sig i helt sublime omgivelser. Som by og hovedstad skal vi rumme både elite og bredde – og specialiserede nichesteder som Kampsportens Hus. Det er inspirerende, når æstetik og funktionalitet på denne måde går op i en højere enhed, siger Mia Nyegaard (R), der er kultur- og fritidsborgmester i København.

Det er arkitektfirmaet Entasis, der har stået for byggeriet, som er støttet af flere fonde. Det gælder for eksempel Den A.P. Møllerske Støttefond, Lokale og Anlægsfonden og Nordeafonden, som til sammen har givet over 50 millioner kroner.

- Vi håber at Kampsportens Hus bliver den åbne og inviterende destination for kampsport hele byen har manglet, og at stedet viser nye veje til, hvordan kampsport, leg og bevægelse kan forenes til glæde for både unge og gamle, siger arkitekt Anna Hassel fra Lokale og Anlægsfonden.

For få idrætsfaciliteter

 Ud over de mange penge fra fondene har Københavns Kommune også skudt penge i byggeriet og med indvielsen kommer Københavns Kommune et lille skridt længere i at få has på de mange problemer med en konstant mangel på idrætsfaciliteter.

 - Med Kampsportens Hus har Nørrebro og Nordvest fået et nyt centrum for foreningslivet og et helt unikt samlingssted for alle, der interesserer sig for kampsport. Jeg har selv gået til kampsport som ung, og de nye faciliteter er jo lige sådan nogle, man drømmer om. Især i en by, hvor vi har alt for få idrætsfaciliteter. Jeg håber, vi med Kampsportens Hus kan få endnu flere børn og unge til at trække i træningstøjet og gå til kampsport, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S, i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Med husets indvielse er flere klubber rykket ind i huset, der ligger lige på grænsen mellem ydre Nørrebro og Københavns Nordvestkvarter. Det gælder kampsportsklubben SIAM, samt Copenhagen Budo Academy og Nørrebro Taekwondo Klub.

Huset råder over et indendørs areal på 3.000 kvadratmeter og et udendørs areal på yderligere 2.000 kvadratmeter. Og her skal der altså fremover dyrkes blandt andet taekwondo, karate og thaiboksning.

Det asiatiske udtryk ses også inde i bygningen.
Det asiatiske udtryk ses også inde i bygningen.
Foto: Laura Stamer / Københavns Kommune


.Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol


Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20180807-153213-6-5406x3604ma

Nyt gennembrud: Forskere finder årsag til hyppig hjernesygdom

Mangel på fiskeelever

Danny kan ikke få elever til sin fiskehandel - det kan koste branchen

Vis mere