Hjemløse får hjælp til boligindretningen: Sådan har Stella fået et nyt hjem væk fra gaden

For Stella Kristjánsdóttir var boligindretning og oprydning af flytterod i hendes lejlighed uoverskuelig - men så fik hun hjælp af organisationen "Hjælp Din Næste". Nu har hun fået et helt nyt hjem.

Stella Kristjánsdóttir har fået et nyt hjem - i en vis forstand.

Hendes lejlighed i Brønshøj i København har i hvert fald fået et løft, der i højere grad har gjort lejligheden til et hjem.

Den nu tidligere hjemløse Stella Kristjánsdóttir flyttede tilbage i januar ind i en lejlighed, der indtil for nyligt bar præg af flytterod.

Et rod, som hun ikke på egen hånd havde overskud til at gøre noget ved. 

- Jeg kunne have siddet der og pillet næse i mange måneder endnu, siger Stella Kristjánsdóttir til TV 2 Kosmopol og forklarer, at hun hverken har familie eller venner, der kan hjælpe hende med de ting, hun ikke selv kan klare.

Ville ikke spørge om hjælp

Stella Kristjánsdóttir fik derfor hjælp af organisationen "Hjælp Din Næste" - en organisation, der er sat i verden for at gøre livet bedre for folk på gaden.

Organisationen hjalp Stella Kristjánsdóttir med at komme helt på plads i lejligheden, hvor de frivillige blandt andet gjorde rent og skaffede hende nye ting til lejligheden - eksempelvis en støvsuger og en hundeseng til hunden Vanilje.

Derudover hentede og betalte organisationen også et brugt køleskab for hende, og så hjalp de frivillige også med at sætte hylder op.

- Det betyder en masse, fordi jeg ikke er så god til det håndværksmæssige. Det betyder rigtig meget, at der var nogle, der kom med en boremaskine, siger Stella Kristjánsdóttir og fortsætter: 

- Når man står alene og dem, der kan hjælpe, først kan hjælpe om to uger eller tre måneder, så betyder det meget, at der kommer nogle friske gutter og en kvinde (frivillige fra "Hjælp Din Næste", red.) og giver den gas.

quote Det kan godt være, at det virker som en lille hjælp, men alt, der giver et skub i den rigtig retning, er guld værd

Stella Kristjánsdóttir, tidligere hjemløs

Det lå ellers ikke i kortene, at Stella Kristjánsdóttir ville række ud til organisationen.

Til TV 2 Kosmopol forklarer hun, at hun aldrig har været meget for at række ud til folk og bede om hjælp. 

Men i dag er hun meget glad for den hjælp, hun har fået.

- Det var absolut ikke meningen, at jeg skulle spørge nogle fremmede om hjælp, men når der kommer nogle fantastiske mennesker forbi, så kan man ikke lade være, siger Stella Kristjánsdóttir og fortsætter: 

- Jeg er megastolt af dem. Det kan godt være, at det virker som en lille hjælp, men alt, der giver et skub i den rigtig retning, er guld værd.

"Det betyder mere, end man tror"

Stifteren af organisationen "Hjælp Din Næste", Snorre Pedersen, er da også glad for, at han kan hjælpe Stella Kristjánsdóttir. 

Organisationen tager kontakt til folk gennem gadeplansarbejde, og det er her, at "Hjælp Din Næste" har mødt Stella Kristjánsdóttir.

- Overgangen fra gaden til et hjem er ikke nem. Det, at have nogen, der holder af en, og som hjælper en med at skabe et hjem, betyder mere, end man tror, forklarer Snorre Pedersen til TV 2 Kosmopol og fortsætter:

- Det betyder, at man ikke er så ensom, når man går fra gaden til en bolig, og at der er mere tryghed i indflytningen og kærlighed. Det, tror jeg, er vigtigt, siger Snorre Pedersen.

Udover Stella Kristjánsdóttir har "Hjælp Din Næste" også hjulpet en anden nu tidligere hjemløse med boligindretningen.

Kan ikke takke dem nok

Organisationen har blandt andet hjulpet med at få en ny seng, møbler, lamper og et tæppe.

Og det er da ambition at hjælpe endnu flere hjemløse, der går fra gaden til en bolig. 

- Vores mål er at gøre det en gang om måneden. Vi håber, at vi får nok medlemmer til, at vi kan gøre det, siger Snorre Pedersen til TV 2 Kosmopol.

Organisationen har gennem tiden hjulpet hjemløse på mange forskellige måder. Eksempelvis har de flere år i træk samlet julegaver ind til hjemløse.

Stella Kristjánsdóttir fortæller, at hun ikke kan takke "Hjælp Din Næste" nok, og hun håber, at de vil fortsætter deres gode arbejde. 

Selv vil hun nu fortsætte med den indretning, som organisationen fik sat i gang.

- Det ligner et hjem. Der er ting, der mangler. Men jeg var mere opgivende, da tingene lå på gulvet, siger Stella Kristjánsdóttir og fortsætter: 

- Planen er, at jeg bliver ved med at finde penge til diverse ting for at gøre lejligheden mere hyggelig.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik