Kommende bydel i København når vigtig milepæl

Jernbanebyen står over for en større udvikling i de kommende år, og nu er tre almene boligorganisationer trådt ind i projektet for at sikre "de bedste rammer" for en blandet bydel.

Jernbanebyen, der ligger kilet ind mellem Vasbygade, Enghavevej og Ingerslevsgade, er nu kommet et skridt tættere på en realisering, efter tre almene boligselskaber er gået med i projektet.

Det oplyser ejendomsvirksomheden NREP A/S, der står for udviklingen af den sydøstlige del af Jernbanebyen, i en pressemeddelelse.  

- Det er en stor og vigtig milepæl for projektet, at de almene boligorganisationer SAB, AKB og fsb nu bliver en del af Københavns største udviklingsprojekt. De har udvist stor forståelse for vores ambitiøse visioner for Jernbanebyen, og vores forventninger til at skabe en blandet og levende bydel er kun blevet større, siger Carsten Rasmussen, direktør, Freja Ejendomme.

Bidrager med stor viden

Det forventes, at en "betydelig del af områdets boligmasse" bliver almene boliger, og det er grunden til, at de tre boligselskaber med ombord, forklarer Jens Kramer Mikkelsen, der er byudviklingsdirektør hos NREP.

- Det giver de bedste forudsætninger for at slippe kreativiteten fri og sætte de bedste idéer i spil. Her har de almene boligorganisationer vist et stort engagement og konstruktiv tilgang, som lover godt for det videre samarbejde, forklarer han.

Han bakkes op af Jean Thierry, der er formand for fsb.

- Vi er mere end glade for at bidrage til den nye bydel, for der er grundlæggende brug for flere betalbare familieboliger i det centrale København, fortæller formanden for fsb, Jean Thierry.

Endnu er der ingen konkrete planer for, hvordan Jernbanebyen kommer til at se ud, og der mangler endnu en godkendt lokalplan for grunden. Men visionen er at skabe en grøn og delvist bilfri bydel. 

Den vision har vakt interesse fra ikke mindre end 13 almene boligselskaber, hvoraf nu tre er udvalgt.

- Jernbanebyen har potentialet til at blive en ekstrem spændende og levende, ny bydel. Vi ser derfor frem til at give vores bidrag med sunde, fleksible boliger for beboere i forskellige livssituationer, siger John B. Sørensen, formand for SAB.

Første spadestik kan tages i 2023

Han bakkes op af Jean Thierry, der ikke holder igen med ambitionerne:

- Vores ambition er at udvikle fremtidens almene storbyboliger i Jernbanebyen. Boliger som både er CO2-neutrale og fleksible, så vi kan rumme mange familieformer og livssituationer. Vores dygtige medarbejdere ser rigtig meget frem til samarbejdet med projektets partnere, siger han.


Sidste år vandt Team Cobe arkitektkonkurrencen for Jernbanebyen, og de er nu i gang med en helhedsplan, der skal udmønte sig i blandt andet en lokalplan. Det forventes, at en sådan ligger klar i løbet af 2022, og at den kan endeligt vedtages i 2023.

Sker det uden større gnidninger, så forventes første spadestik at tages samme år eller i løbet af 2024.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik