Oversigt

Seneste nyt

Landsret stadfæster terrordom

Østre Landsret har tirsdag - ligesom Københavns Byret gjorde i juni 2022 - fundet Mustafa Awad og Mohammad Ikram Karim skyldige i at have forsøgt at begå terror i Danmark.

Landsretten har ligeledes stadfæstet byrettens afgørelse om, at Mardiyya Kahina Birdouz har finansieret terror og hjulpet personer med forbindelse til Islamisk Stat (IS).

26-årige Mustafa Awad og 25-årige Mohammad Ikram Karim er ligeledes blevet fundet skyldige i at have sat ild til en bus på Amager. Det blev de også i byretten, og landsretten har kun taget stilling til Mustafa Awads rolle i den episode. Mohammad Ikram Karim havde således ikke anket sin skyldkendelse i det forhold.

Mardiyya Kahina Birdouz, der er 42 år gammel, var i byretssagen også tiltalt i forholdet omkring forsøg på terror. Det blev hun frifundet for - en afgørelse, som anklagemyndigheden ikke ankede.

Østre Landsret har endnu ikke taget stilling til, hvilke straffe de tre skal idømmes.

Det var i foråret 2019, at Mustafa Awad og Mohammad Ikram Karim havde i sinde at fremstille det farlige sprængstof TATP og bomber med søm og skruer.

Politiet havde både fundet kemikalier i Awads bil og på hans bopæl i Valby og hjemme hos Karim i Herlev. Her fandt betjente også blandt andet elpærer, batterier og en fjernstyret legetøjsbil.

Hvor bomberne i givet fald skulle bringes til sprængning er ikke blevet opklaret under den efterforskning, som PET og Københavns Politi har udført.