Mette Frederiksen med klar melding om legalisering af cannabis

Legalisering af cannabis bliver igen diskuteret heftigt af borgere og politikere i København efter den seneste tids optrapning af den eksisterende bandekonflikt. Men statsminister Mette Frederiksen (S) står stadig fast på et nej.

Bandekonflikten er blusset op i hovedstadsområdet, og dermed er spørgsmålet om legalisering af cannaibis atter blevet et hedt emne blandt borgere og politikere. 

Men hvis man spørger landets statsminister, Mette Frederiksen (S), er legalisering ikke en vej til at løse bandekonflikten. 

- Jeg er ikke vild med, at der skal tages flere stoffer i Danmark, og jeg tror ikke, at det er løsningen på bandeproblemerne.

Sådan lød svaret fra statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag, da TV 2 Kosmopol i forbindelse med Folketingets åbning spurgte hende, om legalisering af cannabis kunne afhjælpe bandeproblemet.

Ifølge Mette Frederiksen vil banderne finde indtjening ad andre veje.

- Jeg tror, de vil finde andre måder at tjene penge på. De her mennesker er skruppelløse, siger hun til TV 2 Kosmopol. 

(Artiklen fortsætter efter boksen.)

Spørg Os - Formular

_

I dag åbnede Folketinget. Vi brugte anledningen til at spørge Mette Frederiksen om hendes syn på bandebekæmpelse via fri hash.

Debatten er ikke ny 

Debatten om legalisering af cannabis har den seneste tid også fyldt meget på både Christiania og i København.

I starten af august afspærrede christianitterne selv Pusher Street med betonblokke og en container i protest mod bander. Dengang lød det i en pressemeddelelse fra Christianias pressegruppe, at man ville ”befri Christiania fra bandernes og rockernes tyranni”. 

Det kan du læse mere om her.

Maskeklædte personer skubbede dog efterfølgende afspærringen væk og fik derefter adgang til Pusher Street. 

Senere mod slutningen af august blev en 30-årig mand dræbt og fem personer ramt af skud i forbindelse med et skyderi på Christiania.

Det antændte atter debatten om legalisering af cannabis.

Mens et bredt flertal i Københavns Borgerrepræsentation ønsker at iværksætte en forsøgsordning med kontrolleret legalisering af cannabis, så har regeringen derimod ingen planer om at legalisere cannabis.

Vil have det under kontrol

TV 2 Kosmopol har taget spørgsmålet om legalisering af cannabis med til en debat blandt flere partier i forbindelse med Folketingets åbning tirsdag. 

Enhedslistens Søren Søndergaard er af den overbevisning, at man kan kontrollere hashmarkedet, hvis man legaliserer det.

- Man har foræret de kriminelle et marked, og det, synes jeg, ikke er klogt. Jeg synes, vi må have det under kontrol. Vi må frem for alt fjerne den indtjeningsmulighed for de kriminelle, siger han.

I Det Konservative Folkeparti mener Mette Abildgaard ikke, at cannabisen vil sætte bandekonflikten i bero.

quote Vi må frem for alt fjerne den indtjeningsmulighed for de kriminelle

Søren Søndergaard (EL)

- Jeg tror slet ikke på, at det er en fremgangsmåde. Jeg tror tværtimod, at os politikere skal huske at fortælle om, hvor farligt det her er, siger hun. 

Statsministerens partifælle - justitsminister Peter Hummelgaard (S) - er også af den overbevisning, at legaliseringen af cannabis ikke vil afhjælpe bandekriminaliteten. 

- Problemet med banderne forsvinder ikke, hvis man legaliserer eller afkriminaliserer hash. Det, der måske vil ske, er, at banderne nok vil blive presset i dén del af markedet, men fordi der er så stor indtjening, som der er lige nu, så vil de bare dumpe prisen og pushe endnu hårdere, siger han. 

I forbindelse med Folketingets åbning debatterede en række politikere valgt i hovedstadsområdet legalisering af cannabis og klima. Du kan se debatterne herunder: 

TV 2 Kosmopol inviterede en række politikere til debat i anledning af Folketingets åbning. Vært: Camilla Bresemann.
Masser af snak - men få resultater. I anledning af Folketingets åbning inviterede vi en række politikere til debat - blandt andet om klimaet.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik