Museum lokker med øl-udstilling: ''Aldrig har der været så mange gæster''

Københavns Museum afslører et rekordhøjt antal besøgende for 2022. Særligt én udstilling er et hit blandt gæsterne.

90.000.

Så mange gæster valgte i 2022 at lægge vejen forbi Københavns Museum i Stormgade i København. 

Dermed melder museet ny rekord. Det er nemlig det højeste antal årlige besøgende i museets historie, oplyser museumschef Louise Jacobsen til TV 2 Lorry.

- Aldrig har der været så mange gæster på et år. Jeg er både glad og stolt af, at så mange gæster har valgt at besøge os. Da vi stod ved indgangen til året og var corona-nedlukket, turde vi slet ikke gøre os forhåbninger om, at så mange ville lægge vejen forbi museet, siger Louise Jacobsen.

Københavns Museum lå tidligere placeret på Vesterbrogade, men i 2020 flyttede museet til den nuværende adresse i Stormgade 18. 

Museet kunne dog først for alvor slå dørene op i 2022 grundet coronarestriktioner.

- Vi åbnede på den helt nye adresse, en måned før hele samfundet blev lukket ned af corona, så det har været en hård start. Derfor betyder det rigtig meget for os det her. Vi har jo brugt de sidste mange år på at finde ud af, hvad det er, københavnerne synes, er interessant, siger museumschefen.

Museumschef Louise Jacobsen viser rundt i udstillingen, ''Stamsteder - Københavns sidste brune værtshuse''.
Museumschef Louise Jacobsen viser rundt i udstillingen, ''Stamsteder - Københavns sidste brune værtshuse''.
Foto: Morten Spuhr / TV 2 Lorry

Tag øl med til udstillingen

Og noget tyder på, de har ramt plet. Særligt udstillingen ''Stamsteder - Københavns sidste værtshuse'' er noget, der lokker gæsterne til.

Udstillingen hylder Københavns brune værtshuse gennem fotografier og fortællinger, og som noget helt særligt kan man tage sin øl med i værtshusudstillingen. 

En af dem, der har taget ''øl-konceptet'' til sig, er Emma-Maia Jacobsen, der har besøgt udstillingen med sine veninder.

- Vi er taget herind for at se udstillingen om de brune værtshuse i København og drikke en øl, siger hun.

Hendes veninde Line Sehested-Larsen tilføjer:

- Nogle af os har arbejdet på nogle af de brune værtshuse, så vi tænkte, at det passede meget godt at tage herind forbi og få en øl imens, siger hun til TV 2 Lorry.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Line Sehestes-Larsen (tv.) nyder en øl til udstillingen med hendes veninder Emma-Maia Jacobsen (mf.) og Cecilie Iwang (th.)
Line Sehestes-Larsen (tv.) nyder en øl til udstillingen med hendes veninder Emma-Maia Jacobsen (mf.) og Cecilie Iwang (th.)
Foto: Morten Spuhr / TV 2 Lorry

Ser frem til det nye år

Med det rekordhøje besøgstal er museumschefen optimistisk for det nye år.

- I år er København jo arkitekturhovedstad for hele verden, så vi har som mange andre rigtig mange aktiviteter i år. Vi åbner blandt andet en særudstilling om Ib Antoni, som man kan lære meget mere om. Det glæder vi os rigtig meget til, siger Louise Jacobsen.

Museumschefen tør ikke spå om besøgstallet for det kommende år, men hun håber dog, at året bringer en særlig ting med sig:

- Rigtig mange glade gæster. Det vil være dejligt, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik