Nægter at være tynde rambuktyve: "Læg mærke til min klients fodertilstand"

To mænd nægter sig skyldige i spektakulære smykke-kup, hvor blandt andet en hurtig motorbåd blev brugt til flugten.

Se videoen af rambuktyveriet i bunden af artiklen. 

- Jeg vil bede retten om at lægge mærke til min klients fodertilstand.

Det noget besynderlige udsagn kommer fra forsvarsadvokat Finn Walther Petersen onsdag i Københavns Byret, hvor to mænd er tiltalt i en sag om rambuktyverier mod ur- og smykkeforretninger i København.

Både Finn Walther og advokatkollega Gitte Juul Jensen kommanderer deres klienter ud midt på gulvet i retslokalet for at posere for dommer og domsmænd.

Rettens medlemmer bliver bedt om at lægge mærke til, at de to mænd ikke er særligt høje. Og deres kropsbygning er i den kraftigere ende af skalaen.

De to mænd nægter sig skyldige i anklagerne om, at de skulle have stået bag to indbrud hos henholdsvis Jorcks Ure og Diamanter den 8. marts 2021 og Bucheler i Illum den 12. maj 2021.

Ved begge røverier blev stjålne biler bakket ind i butiksfacaden, så maskerede mænd kunne løbe ind og smadre montrer, inden de flygtede derfra på knallert. Det hele er optaget på video, som anklager Sophie Herskind afspillede under retsmødet.

quote Jeg vil godt have, at retten kigger rigtig godt på de videoer. Efter min opfattelse ser man to meget tynde, langbenede mænd.

Gitte Juul Jensen, forsvar

Hverken Finn Walther Petersen eller Gitte Juul Jensen mener, at mændene på videoerne kan være identiske med deres klienter.

- Jeg vil godt have, at retten kigger rigtig godt på de videoer. Efter min opfattelse ser man to meget tynde, langbenede mænd, lyder det fra Juul Jensen.

Hvordan politiet har fattet interesse for de to, er endnu ikke blevet fremlagt i sagen, der skal behandles over seks retsdage i løbet af sensommeren og efteråret. anklager Herskind fortæller, at politiet i oktober 2021 foretog ransagning i en haveforening i København, hvor begge mænd har en grund.

Her fandt politiet smykker, som menes at stamme fra et af kuppene, og derudover fandt man en motorbåd og en påhængsmotor. Det er særligt interessant, da der netop ved kuppet hos Bucheler den 12. maj blev brugt en båd i forbindelse med flugten.

Båden lå ved kaj i kanalen lige over for Christiansborg Slot midt i København. På en overvågningsvideo ser man, hvordan gerningsmændene ankommer på en knallert, der bliver smidt i vandet, inden de stikker af i båden ud under Holmens Bro i retning mod Københavns havn.

De to kup indbragte ifølge sagens anklageskrift ure og smykker til en værdi af sammenlagt 6,4 millioner kroner.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik