Oversigt

Seneste nyt

Nye målinger viser høj luftforurening i den københavnske metro

Nye målinger viser, at koncentrationen af sundhedsskadelige partikler i luften er 10 til 20 gange højere i den københavnske metro end på den mest forurenede vejstrækning i hovedstaden, H.C. Andersens Boulevard.

Det viser målinger af luftforureningen i det københavnske metrosystem, som forskere fra Kemisk Institut på Københavns Universitet har lavet i samarbejde med Aarhus Universitet, skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

- Vores målinger viser, at metroen formentlig er et af de steder i Københavns offentlige rum, hvor man er udsat for den mest koncentrerede luftforurening. Hvis man bruger metroen meget eller arbejder der, kan det have betydning for ens sundhed.

- Det kan meget vel være den største enkeltstående kilde til luftforurening, som man er udsat for i løbet af et år. Derfor bør der iværksættes tiltag, der får koncentrationen af partikler et godt stykke ned, siger professor Matthew S. Johnson fra Kemisk Institut, der har ledet undersøgelsen, i en pressemeddelelse fra Københavns Universitet.

Luftforureningen i metroen stammer hovedsageligt fra togenes bremser, hjul og skinner, der er lavet af jern.