Politi øger tilstedeværelse på Nørrebro efter skudepisode

Københavns Politi vil både være til stede med flere betjente og en mobil politistation, som ankommer efter klokken 17.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gårsdagens skudepisode på Nørrebro i København hænger fortsat i luften i bydelen.

Skudepisoden skete blot dagen efter en visitationszone i bydelen blev fjernet. En visitationszone der blev oprettet på grund af en voldelig konflikt mellem to københavnske bander.

Ved skudepisoden torsdag blev en mand midt i tyverne med banderelationer ramt af skud i ryggen.

Manden afgik kort efter ved døden på hospitalet.

Siden politiet modtog anmeldelsen klokken 16.22 torsdag, har betjente været massivt til stede i området - og det vil de fortsat være, lyder det fredag fra Københavns Politi.

På Twitter skriver politikredsen, at lokalbetjentene på Nørrebro har en øget tilstedeværelse i området ved Nørrebrogade og Sorgenfrigade, hvor skyderiet fandt sted.

Desuden vil politiets mobile politistation også være i området fra klokken 17. Her kan borgere, der enten er utrygge eller har viden om hændelsen torsdag, henvende sig til ordensmagten.

- Efter skyderiet i går vil vi have en øget tilstedeværelse omkring Nørrebrogade og Sorgenfrigade.

- Vi kommer også med den mobile politistation, så hvis der er borgere, der er bekymrede eller vil have gode råd fra politiet, er de meget velkomne. Har man viden om skyderiet fra i aftes, skal man selvfølgelig også kontakte politiet på tlf. 1-1-4, siger politikommissær Thomas Ahlburg, der er leder af Nørrebro og Østerbro nærpoliti, i et skriftligt citat til TV 2 Lorry.

Kommende overborgmester reagerer

Sophie Hæstorp (S), der blev valgt ind som overborgmester i Københavns Kommune, skriver desuden på Facebook, at hun fredag omkring klokken 17.00 vil mødes med Nørrebro Lokaludvalg ved den mobile politistation.

- Vi vil ikke finde os i vold og bander i København! Vi tager gaderne tilbage i dag klokken 17.00 og 18.00 med blandt andet Nørrebro Lokaludvalg, skriver hun.

Klokken 17.00 er der ligeledes en markering på gerningsstedet under mottoet: Vi tager gaderne tilbage.

(Artiklen fortsætter efter opslaget)

Efterforskningen fortsætter

To personer, der torsdag blev anholdt i forbindelse med et skuddrab på Nørrebro i København, er sigtet for at have skudt og dræbt en yngre mand i midten af 20'erne.

Det er -ifølge Ritzau - kommet frem under fredagens grundlovsforhør, der holdes bag lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Ifølge sigtelsen var det en svensktalende mand, der affyrede skud mod den nu afdøde mand og en anden person, der flygtede fra stedet. Mindst ét skud ramte den nu afdøde.

En dansk mand kørte flugtbilen, som politiet senere fik stoppet, hvorefter anholdelsen fandt sted.

De to mænd er også blevet sigtet for ulovlig besiddelse af en pistol af mærket Glock, der skulle være blevet brugt under skyderiet, samt syv patroner.

Der er muligvis flere gerningsmænd i sagen, og der kan også være flere forurettede. Efterforskningen af sagen fortsætter.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
elcykler

Kommune bruges i svindelnummer: Nu advarer politiet

Johan Olsen på scenen

Han kalder det sit livs vigtigste album - alligevel var han tæt på at takke nej til rollen

Vis mere