Politiker vil gøre Nørrebrogade helt bilfri: Nu sættes undersøgelse i gang

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning er i gang med at undersøge muligheden for at gøre Nørrebrogade helt bilfri.

En Nørrebrogade kun med kollektiv trafik, gående og cyklister helt fra Nørrebros Runddel til Dronning Louises Bro.

Sådan ser fremtidens Nørrebrogade ud. I hvert fald ifølge Marcus Vesterager (S), der er medlem af teknik- og miljøudvalget I Københavns Kommune.

- Jeg har lavet en aftale med forvaltningen om at undersøge, hvad det kommer til at betyde, og hvilket byrum vi så vil kunne få. Forvaltningen har allerede systemer til det, og derfor kræver det ikke finansiering, siger han til TV 2 Lorry.

Konkret vil en decideret lukning af Nørrebrogade for bilister på stykket betyde, at gader som Peter Fabers Gade, Kapelvej og Sortedams Dossering helt skal blokeres ud mod Nørrebrogade, så biler ikke kan komme igennem.

- Det er relativt få gader, det drejer sig om med tanke på den allerede eksisterende bussluse, siger Marcus Vesterager til TV 2 Lorry.

Han tror på, at man i fremtiden vil kunne opnå en Nørrebrogade lidt ligesom Strøget, såfremt den bliver lukket helt for biltrafik.

- Det er en rigtig god ide. Det er en handelsgade - også med byliv. Men der er stadig en del biler specielt ved Dronning Louises Bro, så at prøve at skabe et nyt byrum inspireret af eksempelvis Strøget. Det ville være spændende, siger Marcus Vesterager til TV 2 Lorry.

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune bestemte i 2009 at oprette bussluser, som vi kender det i dag, hvor biler ikke må køre.

Det er endnu uvist, hvornår forvaltningen er klar med sin undersøgelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik