Se billederne: København har fået ny udkigspost ved voldene

Den nye platform giver udsigt over voldene ved Københavns gamle fæstningsværk.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med udsigt over voldene ved Christianshavn med Vor Frelsers Kirkes sneglende spir i baggrunden har København fået et ganske æstetisk behageligt udflugtsmål.

Platform_C er navnet på en ny udsigtsplatform, som kunstkollektivet Fokstrot har bygget og opstillet for Københavns Kommune ved Syddyssen på Christianshavns Vold. 

- Vi har forsøgt at lave en i virkeligheden helt lavpraktisk platform, hvor vi bringer folk tættere på vandet, naturen og hinanden, siger Christian Lacoppidan, der er medejer af firmaet Fokstrot, der står bag platformen.

Udkigsposten er blevet placeret ved Restaurant Ravelinen og består af cirka 900 meters egetræ forarbejdet til en næsten cirkelformet platform med integrerede bænke det meste af vejen rundt.

Den nær-cirkelformede træstruktur med lav ryg og hul i midten skal give folk en anderledes oplevelse, end de er vant til.

- Når man sidder i platformen er man i et intimt rum – cirklen omslutter dig og giver en form for tryghed, men samtidig inddrages naturen. Det er et sted, der inviterer til at trække vejret og nyde omgivelserne. Træsorten giver et blødt møde med kroppen – og den bliver hverken for varm eller kold at sidde på, siger designeren af platformen, Julie Wittrup.

Det er ikke første gang, kunstkollektivet Fokstrot begår urban udsmykning af København.

Tidligere har Fokstrot stået bag Copenhagen Islands med flydende øer i træ i Københavns Inderhavn.

 
 
Foto: Fokstrot

Den nye udsigtsplatform har stået færdig og tilgængelig for offentligheden i nogle dage, og den er allerede blevet flittigt brugt, fortæller designerne bag installationen.

- Vi synes, at den er rigtig flot. Den er jo med til at skabe noget akitektur i byrummet, som skiller sig ud med æstetisk kvalitet. Og folk har taget den til sig, som om den altid har været der. Så vi er ret stolte af den, siger Julie Wittrup og Christian Lacoppidan.

Se flere billeder af det nye udsigtspunkt herunder:

 
 
Foto: Fokstrot
 
 
Foto: Fokstrot

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

20190213-093733-A-5616x3744ma

Ny regel træder i kraft: Disse bilister bliver ramt

Vis mere