Seks personer anholdt i sag om ejendomshandel i København: Trækker tråde til skandaletårn på Amager

Fem mænd og en kvinde er blevet anholdt. De sigtes for blandt andet mandat- og skattesvig.

Seks personer er tirsdag blevet anholdt i Aarhus, Randers og København i en sag om økonomisk kriminalitet i forbindelse med ejendomshandel i København.

Det oplyser Østjyllands Politi til medierne EjendomsWatch og FinansWatch.

- Kort fortalt har vi siden sidste år efterforsket en sag vedrørende primært skattesvig og mandatsvig og til dels også hvidvask, hæleri og returkommission, rettet mod en personkreds, hvoraf en del har relation til Bandidos. På den baggrund har vi i dag foretaget seks anholdelser i sagen, siger vicepolitiinspektør Thomas Schouby Hansen til medierne.

Sagen trækker tråde til salg af byggegrund forbundet til det skandaleombruste byggeri Njals Tårnet på Amager.

I fire år har det 86 meter højt spøgelsestårn stået ganske tomt og ufærdigt, og det er både naboer og politikere godt trætte af 

Fakta om Njals Tårn

Byggeriet har været ramt af den ene skandale efter den anden.

Historien startede i september 2020, hvor byggeriet blev standset, efter en anonym henvendelse pegede på, at betonen i højhusets bærende bundplade ikke levede op til hverken standarder eller aftaler.

Undersøgelser bekræftede senere mistanken, og entreprenøren Bach Gruppen blev politianmeldt.

Politiet valgte ikke at rejse tiltale, og senere er fundamentet blevet forstærket, men der bliver fortsat ikke bygget mere på tårnet.


Fem mænd og en kvinde anholdt

Anholdelserne skete tirsdag formiddag. Fem mænd og en kvinde er blevet anholdt. Fire af dem er i 50'erne, en enkelt er 45 år gammel, mens endnu en er 26 år gammel.

De er blevet sigtet for mandatsvig og skattesvig af særlig grov beskaffenhed. Derudover er der også sigtelser for hvidvask, hæleri, skyldnersvig og returkommission.

Sagen drejer sig ifølge EjendomsWatch og FinansWatchs oplysninger om det nu krakkede ejendomsselskab BBTP. Selskabet er ejet af det mangeårige Bandidos-medlem Bo Blom og Thomas Søby Pedersen.

I 2021 gik der et ”formidlingshonorar” på 32 mio. kr. ind på BBTP’s bankkonto i Ringkjøbing Landbobank fra ejendomskoncernen Domis, der er ejet af den aarhusianske rigmand Claus Hommelhoff, stifter af kapitalforvalteren Formuepleje. 

Det skete i forbindelse med, at et af rigmandens selskaber købte en byggegrund forbundet til det omstridte byggeri Njals Tårnet på Amager i København af den Viborg-baserede ejendomskoncern Bach Gruppen

Bach Gruppen afviser kendskab til det pågældende formidlingshonorar. 

Njals Tårn
Njals Tårn
Foto: Christina Gerion/TV 2 Kosmopol

Østjyllands Politi ønsker hverken at be- eller afkræfte EjendomsWatch og FinansWatchs oplysninger, men Thomas Schouby Hansen oplyser, at ”sagens afsæt er en ejendomshandel og nogle penge, som er tilvejebragt i forbindelse med den ejendomshandel gennem et formidlingshonorar.”

- Det er så den videre håndtering af det beløb, som har været fokus for efterforskningen, siger vicepolitiinspektøren til medierne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik