Susan har startet en virtuel mødregruppe: "Ingen skal føle sig alene"

Susan Mogensen har opdaget på sociale medier, at mange nybagte mødre føler sig ensomme og forkerte, fordi de ikke har en mødregruppe.

En tur til legepladsen med morgenhår, fælles caféture eller måske bare en skulder at græde ud ved.

Mødregruppen har mange funktioner for de kvinder, der nu har ansvaret for et lille nyt liv. Og med til moderskabet følger som bekendt en hel del glæder, sorger og ikke mindst bekymringer. 

For må man egentligt spise ost under graviditeten? Og er man en dårlig mor, hvis man ikke har faste puttetider? Og kan man - uforvarende - omsorgssvigte sit barn i en slynge?

quote Jeg vil bare gerne vise alle de barslende mødre, at de ikke er alene i det, de gennemgår lige nu.

Susan Mogensen

Alle de problemstillinger er nogle, Susan Kofoed Mogensen har oplevet på egen krop under sine tre barsler. Men også nogle, hun oplever, hendes følgere på sociale medier står overfor.

Sagen er blot, at sundhedsplejen i lyset af corona ikke længere opretter traditionelle mødregrupper, hvor mange af den slags problemer normalt bliver løst.

Jeg troede, der var nogen galt med mig

Susan Kofoed Mogensen er blogger, Instagrammer og mor til tre. Derfor har hun dagligt delt ud af sit liv - og hvad det vil sige at være mor på barsel under corona-pandemien. 

Og hendes historier har vakt genklang blandt hendes følgere, for flere har skrevet til hende, at de føler sig mindre forkerte, når de læser opslagene.

- En dag delte jeg, at min baby kun havde sovet korte lurer hele dagen. Og så var der sindssygt mange, der skrev: "Det gør min baby også. Jeg troede, der var noget galt med mig, min baby, eller at jeg gjorde det forkert", fortæller hun.

- Der gik det op for mig, at der sidder rigtig mange, som mangler nogen at spejle sig i lige nu, fordi de sidder derhjemme alene.

Derfor besluttede hun sig for at starte en facebookgruppe ved navn EnsomPåBarsel, ligesom hun på Instagram startede en virtuel mødregruppe.

På den måde kan mødre fra hele landet finde andre mødre fra deres lokalområde på Facebook, ligesom de kan dele deres problematikker og tanker på Instagram, som Susan Kofoed Mogensen derefter svarer på og deler.

quote Man går rundt og er spærret inde med den her mave

Susan Mogensen

Susan Mogensen bor på Amager med sin mand og tre børn Noelle, Naomi og lille, nytilkomne Nolan.
Susan Mogensen bor på Amager med sin mand og tre børn Noelle, Naomi og lille, nytilkomne Nolan.

Spærret inde med en mave

Susan Kofoed Mogensen har selv oplevet den ensomhed, der kan opstå, når man gravid under corona-nedlukningen.

Hun var nemlig gravid med sit tredje barn fra januar til september 2020.

- Det er en stor sorg, at der sker noget så stort i ens liv, som man er alene om. Man går rundt og er spærret inde med den her mave, man bare har lyst til at vise hele verden, fortæller hun.

- Under mine to andre barsler var det super vigtigt for mig at have en mødregruppe. At have det her sted at læsse af og nogen at dele alle de ting, man går igennem, med.

Susan Mogensen deler hver dag ud af sit liv som mor på sociale medier under navnet Susliving.
Susan Mogensen deler hver dag ud af sit liv som mor på sociale medier under navnet Susliving.

Derfor håber hun nu, at gruppen på Facebook og den virtuelle mødregruppe på Instagram kan bane vejen for, at alle, der bliver mødre under corona, kan få en lige så glædes- og fredfyldt tid som alle andre før dem:

- Jeg vil bare gerne vise alle de barslende mødre, at de ikke er alene i det, de gennemgår lige nu. Og ikke mindst, at der er rigtig mange måder at være mor på. Og de er alle sammen rigtige.

Vil du være med i den virtuelle mødregruppe?

Alle er velkomne i Susan Mogensens virtuelle mødregruppe; gravide, nybagte mødre eller mødre, der har flere eller større børn.

Du kan finde facebookgruppen EnsomPåBarsel lige her.

På Instagram kan du finde Susan Mogensen på brugeren @Susliving, hvor hun hver tirsdag afholder #virtuelmødregruppe.

Desuden kan du finde Susan Mogensens blog lige her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik