To nye mini-bassiner klar til vinterbadere i Københavns Havn

Københavns Havn har nu to såkaldte dyppezoner, hvor badende kan få sig et koldt gys.

Københavns Havn har i disse vintermåneder fået to helt nye badesteder i form af to såkaldte dyppezoner.

Dyppezonerne er en slags minihavnebad med et hul i midten, hvor man kan hoppe i det lige nu iskolde vand. De er åbne året rundt for alle, der skulle føle sig fristede af en tur i havnen.

De to bassiner har en justerbar bund, der kan blive næsten halvanden meter dyb. Og det gør dem ifølge kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) særligt velegnede til vinterbadning.

quote Dyppezonerne er vores nyeste type badefacilitet, og det særlige ved dem er, at de dels kan flyttes rundt og være mobile badezoner.

Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester, Alternativet

- Flere badesteder betyder flere muligheder for sikker badning i havnen, og derfor er det skønt, hver gang vi kan indvie et nyt badested. Dyppezonerne er vores nyeste type badefacilitet, og det særlige ved dem er, at de dels kan flyttes rundt og være mobile badezoner, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

I oktober åbnede den første dyppezone, mens den anden var klar til brug fredag.

Den ottekantede  af dem kommer i fremtiden til at lægge til kaj ved badezonen ved Sandkaj i Nordhavn, mens den nye firkantede vil holde til ved Kalvebod Bølge.

Her ligger de to dyppezoner side om side ved Kalvebod Bølge, men i frentiden kommer den sekskantede af dem til at være fortøjret ved Sandkaj i Nordhavn.
Her ligger de to dyppezoner side om side ved Kalvebod Bølge, men i frentiden kommer den sekskantede af dem til at være fortøjret ved Sandkaj i Nordhavn.
Foto: Københavns Kommune

Kan flyttes rundt i havnen

Selvom badeanlæggene lige nu er fortøjret ved de populære badezoner, kan de flyttes alt efter behov til eksempelvis events i fremtiden - eller de kan bruges som "badeøer" til sommer.

Som udgangspunkt vil begge dyppezoner blive placeret i havnens eksisterende badezoner.

Bag den første dyppezone står designkollektivet Fokstrot, hvis håndværk efterhånden har udviklet sig til at være kendte vartegn langs vandet i København.

Fokstrot har således også bygget udsigtsposten ved ved Københavns gamle fæstningsværk og tidligere haft de kunstige øer CPH Ø1, Ø2 og så videre flydende rundt i havnen.

Midlerne til de to badeanlæg blev afsat i forbindelse med den såkaldte overførselssag i foråret, hvor partierne bag Budget 2020 på Københavns Rådhus fordelte overskydende midler fra 2019.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik