Her er byens nyeste badezone: Åben året rundt og kan flyttes efter behov

Den første af to såkaldte mobile dyppezoner i Københavns Havn er taget i brug.

Københavns nyeste og mindste badezone har set dagens lys.

Den første af to små såkaldte dyppezoner i Københavns Havn er blevet taget i brug ved Kalvebod Bølge.

Dyppezonerne er en slags minihavnebad udformet som en ottekantet pram med hul i midten, hvor man - som navnet antyder - kan dyppe sig i vandet.

De to nye anlæg kommer tilmed til at have åbent året rundt, så vinterbadere kan få glæde af dem. Dyppezonerne er nemlig er specielt velegnede til  netop vinterbadning, da der er bund i dem.

Artiklen fortsætter efter billedet...

 
 
Foto: FOKSTROT & Airflix

Det første af de to bittesmå havnebade blev fredag indviet af kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (AL).

- Badning i havnen er og bliver ved med at være noget af det helt specielle ved København. Men det er afgørende, at københavnerne har sikre steder at bade, siger Franciska Rosenkilde og fortsætter: 

- Derfor er det til glæde og gavn for alle, hver gang vi kan åbne en ny badefacilitet. Den mobile dyppezone tilbyder fleksibilitet i placeringen, ligesom den kan benyttes hele året for de ekstra friske.

Selvom badeanlægget lige nu er fortøjret ved den populære havnestrækning, kan det flyttes alt efter behov. Med en båd kan det slæbes hen til et nyt sted, for eksempel i forbindelse med en festival eller andre events.

Artiklen fortsætter efter billedet...

 
 
Foto: FOKSTROT & Airflix

Dyppezone nummer to ventes at slutte sig til sin tvilling og være klar til brug senere på efteråret.

Midlerne til de to badeanlæg blev afsat i forbindelse med den såkaldte overførselssag i foråret, hvor partierne bag Budget 2020 på Københavns Rådhus fordelte overskydende midler fra 2019.

De samme afsatte midler har også sikret en udvidelse af badezonen i Sdr. Refshale Bassin.

Bag den første dyppezone står designkollektivet Fokstrot, hvis håndvært efterhånden har udviklet sig til at være kendte vartegn langs vandet i København.

Fokstrot har således også bygget udsigtsposten ved ved Københavns gamle fæstningsværk og tidligere haft de kunstige øer CPH Ø1, Ø2 og så videre flydende rundt i havnen.

Artiklen fortsætter efter billedet...

 
 
Foto: FOKSTROT & Airflix

Den første dyppezone er en ottekantet konstruktion på seks gange seks meter med bassinåbning i midten og en landgangsbro på en af siderne. Der er bund i bassinåbningen med en justerbar dybde på 60-140 centimeter.

Den næste dyppezone bliver imidlertid en firkantet konstruktion på otte gange ti meter med et bassin på seks gange fire meter.

Badeanlæggene er blevet til i et samarbejde mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen, Fokstrot, Kulturhavn og Sharing Copenhagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik