Trætte af larm fra have-koncerter: "Jeg er gidsel i eget hjem"

I Vanløse er en gruppe beboere i et villakvarter godt trætte af, at en nabo arrangerer havekoncerter til fordel for blandt andre anbragte børn.

I et villakvarter i Vanløse har Jette Hill Ludvigsen siden corona afholdt velgørenhedskoncerter i sin have med kendte kunstnere som ICEKIID, Jimilian og Artigeardit. 

Koncerterne har både været for at støtte coronaramte kunstnere og anbragte børn. 

quote Vi er efterhånden rigtig mange i området der er møg trætte af at blive taget som gidsler, blot fordi en privat person vælger at lave et koncert venue i sin have.

Beboer i området.

I 2020 blev der afholdt én havekoncert, otte i 2021 og indtil videre er der afholdt fire koncerter i 2022. 

Flere er dog på vej, men nu har nogle i nabolaget fået nok af villahavens velgørenhedskoncerter. 

Det gælder blandt andre Henrik Perle Jensen. 

- Jeg bor på vejen lige efter - omkring 100-150 meter i fugleflugt. Når jeg har lukkede vinduer, kan jeg ikke føre en almindelig samtale i køkkenet, fortæller han til TV 2 Lorry.

"Find et andet sted"

Derfor har han lavet et opslag på den lokale Facebook-gruppe. Han føler sig nemlig som gidsel i sit eget hjem. Og selvom opslaget har fået en blandet modtagelse, så er der flere, der bakker op om det. 

Én skriver for eksempel:

- Kunne ikke være mere enig med dig. Vi er efterhånden rigtig mange i området der er møgtrætte af at blive taget som gidsler, blot fordi en privat person vælger at lave en koncert venue i sin have. Ved, at både politi og kommune er blevet kontaktet, men jo flere der klager jo bedre.

quote Man skal også have lov at leve livet. Der er altid nogle, der vil brokke sig.

Jette Hill Ludvigsen, koncert-arrangør.

I søndags blev den seneste koncert afholdt. Her spillede Marie Carmen Koppel og Benjamin Koppel, mens omkring 200 koncertgæster var til stede i villahaven.

Henrik Perle Jensen understreger, at han ikke ønsker, at arrangementerne stopper, men at de i stedet rykkes til et mere egnet sted.

- Hvis det (koncerterne red.) var en eller to gange, så var det fint, for det er et godt formål. Men når der bliver afholdt koncerter kontinuerligt, så synes jeg måske, man skal tage kontakt til lokale steder for eksempel en skole, hvor man kan afholde koncerterne, så det ikke bliver til gene for naboerne. 

Arrangør giver ikke meget for kritikken

Men kritikken går ikke arrangøren, Jette Hill Ludvigsen, på. Hun pointerer overfor TV 2 Lorry, at der ikke er tale om de nærmeste naboer.

- Jeg oplever en kæmpe opbakning fra mine nærmeste naboer, ellers havde jeg ikke gjort det. Jeg har talt med naboer på vores egen vej og sidevejene både før og efter koncerterne bliver afholdt.

Til TV 2 Lorry fortæller hun videre, at kritikken blot går hen over hovedet på hende.

- Man skal også have lov at leve livet. Under koncerterne kan man sagtens føre en almindelig samtale i haven, så højere er det ikke, siger hun og fortsætter:

- Men desværre er der af og til nogle, der vil brokke sig. Jeg kunne forstå, hvis jeg afholdt en festival, men jeg hjælper musikere til løn med omtanke for andre og laver velgørenhedsarrangement for anbragte børn og unge.

quote Det er jo en skrue uden ende, hvis man skal begynde at lukke ned for alt det, folk bliver sure over.

Jette Hill Ludvigsen, koncert-arrangør.

Naboerne bakker jo op om initiativet, men mener det skal holdes et bedre sted for eksempel på den lokale skole, hvor det ikke et til gene – er det ikke forståeligt nok?

- Man kunne sagtens afholde det et andet sted, men haven er en perfekt ramme, og egner sig til sådanne små koncerter, fordi det er hyggeligt og intimt.

Kommunen har modtaget klager

TV 2 Lorry har både været i kontakt med Københavns Politi og Københavns Kommune for at høre, om de har modtaget klager i forbindelse med koncerterne.

Københavns Politi fortæller dog, at de rent juridisk ikke kan oplyse, om der er klaget over en enkeltperson. 

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, som giver tilladelse til arrangementerne, oplyser dog, at de har modtaget tre støjklager i forbindelse med arrangementerne. Heller ikke det påvirker Jette Hill Ludvigsen.

- Jeg trækker bare på smilebåndet. Der er altid nogle, der vil brokke sig.

Henrik Perle Jensen fortæller, at han har taget kontakt til Københavns Politi for at finde ud af, hvordan han skal forholde sig. 

Hvis koncerterne bliver afholdt i overensstemmelse med reglerne, skal du ikke bare leve med det?

- Jo, hvis det er der, det ender, så skal jeg jo det. Sådan er det at bo i byen – det er fælles hensyn, siger Henrik Perle Jensen, der dog håber, at der kan komme en ordentlig dialog omkring situationen i villakvarteret.

- Jeg kan godt forstå, det er hyggeligt at holde i haven. Men vi skal jo alle være fleksible. Det er jo helt fair at holde en 60 års fødselsdag i haven én gang om året, men mængden af de her koncerter er voldsomme.

Ingen dialog i sigte

Adspurgt om Jette Hill Ludvigsen vil gå i dialog om situationen er svaret dog klart:

- Nej. Jeg har jo ikke gjort noget uden at tale med grundejerforeningen, naboer og kommunen. Det er jo en skrue uden ende, hvis man skal begynde at lukke ned for alt det, folk bliver sure over. Folk kan jo også vælge at sige: ”Okay, så viser jeg forståelse og rummelighed i de timer".

I vores Instagram-opslag herunder, kan du se hvordan det gik til, da Jimilian spillede i haven.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik