Oversigt

Seneste nyt

Tre borgmestre vil have Michelin-fest til København

Københavns Kommune rækker ud efter endnu et værtskab for en international kulturbegivenhed.

Denne gang er der tale om prisuddelingen af Michelin Nordics-stjernerne for 2025 og 2026, som Københavns kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) og beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Jens-Kristian Lütken (V) vil forsøge at få til Danmark.

Det sker i samarbejde med Odsherreds borgmester, Karina Vincentz (N), og hvis buddet er succesfuldt, lægges der op til, at Odsherred skal være vært i 2025, mens København bliver vært i 2026.

- Michelin-restauranterne er gastronomiske fyrtårne, der har været med til at løfte og udvikle København og hele den danske madscene. Fra dyre restauranter til prisvenlige spisesteder. Uddelingen er derfor en oplagt mulighed for at styrke og udvikle hovedstaden og Danmark som gastronomisk topdestination, udtaler kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) i en pressemeddelelse.

Den samlede pris for værtskab og events anslås at koste 12 millioner kroner. Københavns andel heri vil de to borgmestre forsøge at samle opbakning til ved den såkaldte overførselssag i marts, mens Odsherred skal bevillige pengene i byrådet.

Ved den seneste uddeling i 2023 fik 32 danske restauranter – heraf 14 i København og to i Odsherred - tilsammen 45 stjerner. Af de i alt 45 stjerner sidder København på 24.