Utryghed i lokalområde: Drengegruppe hærger torv - kast efter ældre dame og vold mod hjemløs

En gruppe af unge hærger Christianshavns Torv, så beboerne i området er bange for at være der. Nu øger politiet deres tilstedeværelse i området.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved Christianshavns Torv er de omkringboende beboere lige for tiden utrygge. 

Årsagen er, at en gruppe på 10 til 15 unge drenge hærger området, udøver vold mod forbipasserende og råber ting efter folk. 

For eksempel har en ældre dame med rollator fået kastet en pizzabakke efter sig, hvorefter en hus-forbi-sælger blev slået, fordi han reagerede mod drengegruppens adfærd. 

Det oplyser Poul Cohrt, formand for Christianshavns Lokaludvalg. 

- Det, vi oplever, som man kan følge med i på lokale Facebook-sider, er, at der er en gruppe af unge mennesker, som laver meget ballade, siger Poul Cohrt.

- Og det medfører, at der kommer slagsmål og ubehag, og det er vi ikke ret glade for.

Utryghed på de sociale medier 

På Facebook skriver flere i gruppen "os fra Christianshavn", at drengegruppen stiller sig op på stenene og slår og sparker folk. 

Her efterlyser de en reaktion fra politiet, og beder dem om at tage den utryghedsskabende situation seriøst. 

- Er der ikke nogen, som kan prøve at få politiet til at tage det alvorligt? Jeg vil gerne kunne færdes i byen uden at møde dem, skriver en bruger. 

Lokaludvalgsformanden mener dog, at der bliver taget hånd om situationen fra myndighedernes side. 

- Den måde, man tager hånd om det på, er dels med politipatruljer og dels med SSP-samarbejdet og Sociolancen, som er i gang med deres arbejde. Det er tilsyneladende nogle stærke unge mennesker, som ikke bruger deres hoved særlig meget, siger Poul Cohrt. 

Politiet øger tilstedeværelse 

Københavns Politi bekræfter over for TV 2 Lorry, at de er opmærksomme på gruppen af unge, som de har identificeret de fleste af, og lige nu arbejder med SSP om at finde en løsning på. 

Derudover fortæller Københavns Politi, at de i højere grad er tilstede ved Christianshavn både med almindelig patruljering og med den mobile politistation. 

Poul Cohrt ser ligesom sine naboer gerne, at der hurtigt findes en løsning, så man får de unge væk fra området og igen kan færdes frit i deres lokalområde. 

- Jeg håber på, at der bliver taget hånd om de unge mennesker, som er kommet galt afsted, så problemet bliver løst, siger formanden for Christianshavns Lokaludvalg.

 Vis mere
MPPC_103_V1_2

Politiet vil ændre på farlig opførsel på cykelstierne

Skoletoilet Rådmandsgade Skole

Lang og klam udsigt til bedre toiletforhold på skoler:
På Nørrebro må fem børnehaveklasser deles om to toiletter

Vis mere