Visitationszone genindføres på Nørrebro og i Nordvest

Efter den seneste tids knivstikkerier på Nørrebro og i Nordvest - og som konsekvens af mandagens skyderi på Jægerborgsgade - genindfører Købehavns Politi nu visitationszonen i området.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

11 episoder med knivstikkeri på Nørrebro og i Nordvest de seneste to måneder - og nu også et skyderi - har fået Københavns Politi til at genindføre en visitationszone på dele af Nørrebro og Nordvest.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Vores formodning er, at flere af knivstikkerierne i slutningen af december og frem til begyndelsen af februar er opgør mellem unge med tilknytning til to kriminelle grupper, siger politiinspektør Tomas Marko Juhl i pressemeddelelsen. 

Visitationszonen har til formål at lægge maksimalt pres på grupperne og derved forhindre nye episoder.

Zonen er gældende fra onsdag klokken 18.00 til og med den 22. februar samme tid. I denne periode har politiet udvidede muligheder for at visitere personer og undersøge køretøjer for at finde eventuelle våben.

Mandag aften klokken cirka 20 blev en 21-årig mand skudt i Jægersborggade på Nørrebro og er svært tilskadekommen. Flere personer blev set flygte fra gerningsstedet. Dette har været en af de udløsende hændelser bag visitationszonen.

- Vi er i fuld gang med en bred efterforskning af skyderiet, og vi arbejder naturligvis også på at klarlægge, om der er tale om en gengældelsesaktion for et eller flere af de tidligere knivstikkerier. Det er dog for tidligt at konkludere noget på nuværende tidspunkt, siger Tomas Marko Juhl.

Mellem jul og nytår og til og med den 19. januar var der også visitationszone på Nørrebro og i Nordvest, men dengang valgte man ikke at forlænge zonen. Den nye zone er udvidet en smule sammenlignet med den tidligere visitationszone.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20220624-235434-L-5008x3151ma

Programmet for Fredagsrock er på plads:
Fire koncerter kræver pladsreservation

Rotte

Rotteekspert: Skraldekoks i København kan inden længe blive et problem - særligt et sted er sårbart

AR

Lever for blå blink:
Hvordan kan 112-fotografer være fremme før politiet?

Vis mere
Strejke, skraldemænd

Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

20220911-174837-L-1920x1280we

Borgmestre med kritik af milliardforlig på rådhuset: For lidt til velfærd og klima

Vis mere