Hoppede i havet for at fejre stoppet af dumpning af slam – men nu begynder en ny kamp

Over hele landet hoppede sommerfriske folk i havet til den årlige Hop i havet-dag, som sætter fokus på havmiljøet. I Køge fejrede de stoppet af dumpning af slam i Køge Bugt.

Det danske havmiljø har det skidt og kræver bedre beskyttelse.

Sådan lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening, der søndag havde inviteret danskere i hele landet til et helt særligt Hop i havet-event.

Det blev blandt andet markeret i Køge, hvor borgmester Marie Stærke (S) fandt badedragten frem for at fejre, at hun har været med til at stoppe dumpningen af slam fra Lynetteholm i den sydlige del af Øresund.

Og også for at markere, at kampen for en ren og levende Køge Bugt fortsætter.

Hun er nemlig særdeles bekymret for, hvad anlæggelsen af ni kunstige øer ud for Avedøre, også kaldet Holmene, kommer til at betyde for havmiljøet i Køge Bugt.

På Holmene vil man skabe et 3,1 millioner kvadratmeter stort erhvervsområde.

- Man skal jo forestille sig, at det er forurenet jord, som man putter ned i havet for at lave nogle kunstige øer. Så det er jo en forstyrrelse af havmiljøet. Det er forurenet jord, man putter ned. Vi risikerer jo at slå alt havmiljø ihjel der, hvor det skal placeres, siger Marie Stærke til TV 2 Lorry.

Den holdning deler Pia Gommesen, der er medlem af både en kajak- og badeklub i Køge.

- Min frygt er, at der bliver lavet om på strømforholdene sådan, at vi får meget mere tang, som driver i land her nede hos os. Og at det på den måde ødelægger vores badevand, siger hun til TV 2 Lorry.

Ifølge Hvidovres borgmester er der dog ingen grund til bekymring.

- Det viser vores tal indtil videre, og jeg vil rigtig gerne regne videre på det sammen med de andre borgmestre, så vi finder ud af, hvordan det kan være til fælles gavn for os alle sammen, siger Anders Wolf Andresen (SF) til TV 2 Lorry.

Men han forstår godt bekymringerne omkring projektets effekt på havet.

- Jeg deler fuldstændig opmærksomheden omkring miljøet i vores natur og vores havmiljø. Derfor havde jeg egentlig håbet på, at de havde inviteret mig med ned og hoppe i vandet med dem i dag, siger han.

Det var TV 2 Lorry til gengæld, og du kan også komme med på badetur i indslaget her.

Borgmestre og borgere hoppede i havet i Køge for at markere deres fortsatte kamp til fordel for havmiljøet. Efter aflysning af slamdumpning fra Lynetteholm vender kommune-alliancen nu blikket mod Holmene ved Avedøre.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik