Klage forsinker cykelsti: Skolebørn og spejdere må krydse farlig vej op til et år længere

I Køge har en klage sat en midlertidig stopper for anlæggelsen af en cykelsti, der blandt andet skal gøre en vej sikker for cyklende skolebørn og spejdere. Det ærgrer kommunen sig over.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cyklister mellem Lille Salby og Køge skal komme sikkert til blandt andet spejder og i skole.

Derfor har Køge Kommune besluttet at anlægge en cykelsti, som går igennem et fredet område for at undgå, at spejderne og skolebørnene skal krydse en trafikeret vej.

Nu har en klage dog sat en midlertidig stopper for cykelstiprojektet. Det fortæller Køge Kommune i en pressemeddelelse.

"Det er rigtig ærgerligt"

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at arbejdet med cykelstien skal udskydes, men vi respekterer selvfølgelig den klagemulighed, der er. Den færdige cykelsti har været på vej i lang tid, og der er mange borgere i Køge Kommune, der glæder sig til det færdige resultat, siger Erik Swiatek, der er formand for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge Kommune.

Cykelstien er sidste del af en ny cykelrute mellem Ejby og Køge, som indtil videre er færdiganlagt mellem Ejby og Lille Salby. Den sidste del af stien strækker sig over 3,1 kilometer og går fra Lille Salby langs Salbyvej, forbi Åsen og til Ølbyvej i udkanten af et fredet område.

- Placeringen af cykelstien syd for Salbyvej er foretaget ud fra trafiksikkerhedsmæssige hensyn. Fra sydsiden er der nem adgang til Borgringen, til parkeringspladsen på Salbyvej og ikke mindst direkte adgang til flere stier ind mod åsen, som mange spejdere, vandrere, cyklister og skolebørn gør brug af. Det ville ikke være hensigtsmæssigt, hvis de skulle krydse vejen for at komme fra cykelstien over på den anden side, fortæller Erik Swiatek.

Forsinkelse på op til et år

Køge Kommune fik i oktober cykelstiprojektet godkendt af Fredningsnævnet, men det er altså det, der nu er blevet klaget over, og derfor skal Miljø- og Fødevareklagenævnet nu behandle klagen.

Her er behandlingstiden på op til et år, oplyser Køge Kommune, der nu afventer afgørelsen, inden anlægsarbejdet kan sendes i udbud.

- Vores rådgivende ingeniør har udarbejdet udbudsprojektet og al anden sagsbehandling er afsluttet. Vi mangler bare den her sidste afgørelse, inden projektet kan sendes i udbud, siger Erik Swiatek.


Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20210421-165003-2-1920x1280we

Minister forsvarer ny ballade – helt fair med skattelettelse til boligmillionærer i hovedstaden

brønshøj

21-årig mand dør efter overfald i Brønshøj

20220331-192014-4-1920x1280we

Borgmester sygemelder sig efter overbelastning

Vis mere
oppefra

Se billederne: Kendispar sætter liebhaverbolig til salg for svimlende beløb

politi ved riget

Politi og sortklædte grupper talstærkt til stede ved Rigshospitalet

Vis mere