Stor donation: 60 frivillige falckreddere kører nu mod Ukraine

Krigen i Ukraine raser, og der er hårdt brug for udstyr. Derfor donerer Falck nu 30 ambulancer til Ukraine, samt nabolandene Polen og Moldova.

De europæiske borgere, virksomheder og regeringer står i kø for at hjælpe ukrainerne, i den krig der hærger deres land. 

Derfor har Falck valgt at donere 30 ambulancer til det krigshærgede Ukraine og dets nabolande Polen og Moldova.

Ambulancerne kører fredag eftermiddag afsted fra Sjælland mod den polske by Lublin, hvor de forventes at være fremme tidligt lørdag morgen. 

Her overtages ambulancerne af personale fra EU, som skal fragte dem ind i Ukraine. Syv af ambulancerne vil blive overdraget til det polske beredskab, som skal køre dem videre til Moldova.

Hvis man frygter, at Falck kommer på cykel næste, gang man har brug for hjælp, så kan man slappe helt af.

De pågældende ambulancer er nemlig ikke længere i drift, fortæller ambulancedirektør hos Falck, Jørgen Meiritz.

- Vi har lige skiftet en masse ambulancer ud. Så i stedet for bare at have dem stående, så tænkte vi, at de måske kunne gøre nytte et andet sted. Vi tog derfor en snak med beredskabet, som så kontaktede EU, som fortalte, at der var brug for ambulancer i Ukraine, Polen og Moldova.

Det der sker lige nu berører jo også os

Selvom ambulancerne er taget ud af drift, så er det ikke omkostningsfrit at sende dem til Ukraine.

- Det er klart at det koster nogle penge. Normalt ville bilerne og udstyret blive solgt. Men det der sker, lige nu, har jo berørt os, som så mange andre. Vi kiggede derfor på hinanden og spurgte, om ikke der var noget vi kunne gøre. Og der er jo ingen tvivl om, at der selvfølgelig er et stort behov ambulancer dernede lige nu, siger Jørgen Meiritz.

Ambulancerne som doneres, er muligvis taget ud af drift herhjemme, men de er stadig fuldt funktionelle.

- Det er fuldt udrustede ambulancer, fuldstændig som vi kender dem herhjemme. Vi pakker dem selvfølgelig med noget ekstra materiel, som kan bruges nede i konfliktzonen, fortæller Jørgen Meiritz.

For at finde folk til at køre ambulancerne derned, har Falck haft skrevet bredt ud til deres medarbejdere, og opbakningen til projektet har ifølge ambulancedirektøren været overvældende.

- Der var over 500 der meldte sig til. Vi har oplevet en enorm stor tilslutning til projektet. Så der vil være ambulancefolk fra hele Danmark der kører afsted, siger Jørgen Meiritz.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik