Kæmpe sejr for Venstre: Tina Mandrup er ny borgmester i Lejre

Carsten Rasmussen (S) måtte tirsdag vinke farvel til borgmesterkæden i Lejre.

Venstres Tina Mandrup er ny borgmester i Lejre. Dermed bliver et 12 år langt rødt dynasti brudt.

Det fortæller Tina Mandrup til TV 2 Lorry efter at have siddet i overraskende konstitueringsforhandlinger med Konservatives Grete Saabye og Dansk Folkepartis Ole Blickfeldt i mere end en time.

Hidtil har Grete Saabye og Konservative nemlig støttet den nu tidligere socialdemokratiske borgmester, Carsten Rasmussen.

- Det er mig, der bliver borgmester i Lejre, og Grethe Saabye bliver 1. viceborgmester. Vi har samlet os om et borgerligt flertal. Det er historisk. Det er 12 års rødt styre, vi nu har brudt. Vi er utroligt glade, siger Tina Mandrup til TV 2 Lorry.

Venstre blev kommunens klart største parti med 28,2 procent af stemmerne, og Tina Mandrup er glad for, at hun har fået mandat til nu at være borgmester.

- Hele valgkampen har vi gerne villet lytte til borgerne, og det viser vi jo nu, at vi gør, ved at det er den kandidat, der har fået flest stemmer, der bliver borgmester, siger Tina Mandrup.

Også Konservative fik et flot valg og gik 4,5 procent frem til 13,6 procent af stemmerne. 

- Vi bliver to kvinder, der kommer til at arbejde meget tæt sammen. Vi vil styrke den politiske ledelse i Lejre Kommune, siger Tina Mandrup.

Venstre får udover borgmesterposten én enkelt udvalgspost, mens Konservative sætter sig på fire. Dansk Folkeparti får også en, og så planlægges det derudover, at der skal oprettes et såkaldt klima- og fremtidsudvalg.

mandater i alt
0 % optalt
liveblog  Opdateres om 0 sekunder